8 Yin Yoga houdingen voor de diepe ontspanning die je nodig hebt“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Er wordt gezegd dat wendingen veel dingen in yoga doen, van detox tot diepe ontlading. Terwijl de wetenschap de theorie heeft ontkracht dat kronkels onze organen uitwringen en daardoor ons lichaam ontgiften, suggereert de traditionele Chinese geneeskunde dat wendingen een diepere bevrijding in het subtiele energetische lichaam teweeg kunnen brengen.

Yin Yoga is gebaseerd op het principe van de Traditionele Chinese Geneeskunde dat er energetische lijnen, of meridianen, door het hele lichaam lopen. Deze zijn vergelijkbaar met de nadi’s in de yogafilosofie. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde correspondeert elke meridiaan met een ander orgaan. Draaiingen kunnen verschillende meridianen stimuleren, maar ze comprimeren het meest effectief de meridiaan van de urineblaas.

Om te conceptualiseren hoe deze meridiaan functioneert en zijn potentieel voor energetische afgifte, overweeg dan hoe zijn corresponderende orgaan functioneert. Fysiek elimineert de blaas wat we niet nodig hebben. Energetisch is het volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde hetzelfde.

En net zoals eliminatie een stuk moeilijker is als we het lichaam overbelasten met dingen die niet nuttig zijn, geldt hetzelfde als we vasthouden aan energie die we niet nodig hebben. Twists bieden, volgens deze wijsheid, een kans om alle energetische onzin die ons niet voedt los te laten.

Tijdens deze Yin Yoga-beoefening krijg je de mogelijkheid om je lichaam en je energie op verschillende manieren te bewegen, te ademen en te luisteren, zodat je toegang krijgt tot wat je misschien niet dient. Dan laat je het misschien los – zo niet voor altijd, in ieder geval voor een tijdje. Als je het niet kunt laten gaan, adem dan, verzacht en laat het zijn.

Een Yin Yoga-oefening voor diepe ontspanning

Voor deze oefening is het handig om een ​​kussen (of een paar stevige kussens) en twee blokken te hebben.

Vrouw liggend op een yogamat die zich uitstrekt in een yin-pose
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Hartenbank

We beginnen de oefening in Heart Bench. De manier waarop we dit zullen opzetten is een beetje anders dan je misschien eerder hebt gedaan. Leun achterover met een kussen onder je onderrug en een blok op middelhoog niveau onder je hoofd. Breng de zolen van je voeten naar de grond met je knieën gebogen. Let op alle plaatsen langs je achterste lichaam die worden ondersteund door de vloer, versterken en blokkeren en voelen om te aarden in wat je ondersteunt. Let op je inademing en je uitademing. Naarmate je lichaam zich begint te openen, kun je de hoogte van het blok onder je hoofd verlagen om meer opening langs de keel te creëren. Blijf hier 5 minuten.

Vrouw liggend op haar zij die zich uitstrekt in yin yoga
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Meermin

Vanaf Heart Bench, laat je knieën naar je linkerkant vallen en laat je lichaam meegaan, waarbij je het kussen onder je ribben houdt en het blok onder je hoofd. Je linkerarm wordt tussen het blok en de bolster gewiegd. Laat je rechterarm langs je rechteroor rusten en reik met je rechterbeen naar de ruimte achter je om meer sensatie te creëren langs de voorkant van je rechterheup en langs je rechterkant. U kunt het gevoel in uw rechterbeen vergroten of verkleinen door het dichter bij of verder van uw linkerknie te brengen. Blijf hier 3 minuten.

Rol langzaam naar je rechterkant en herhaal, denk eraan om de positie van je linkerbeen aan te passen als dat nodig is. Blijf 3 minuten aan deze kant.

Vrouw zittend met haar benen gekruist op een yogamat en oefent een yin yoga stretch
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Vierkante pose

Ga vanaf Mermaid naar één kant en kom op handen en voeten. Ga op je hielen zitten zodat je het effect van de vorige houdingen in je lichaam kunt voelen. Kom naar een stoel met gekruiste benen en stapel je rechterscheenbeen op je linkerscheenbeen, rechterknie op je linkerbeen. Als u beklemming in de heupen voelt, kunt u uw rechtervoet op een blok voor uw linkerscheenbeen plaatsen om meer ruimte te creëren. U kunt ook uw benen gekruist houden, rechterbeen voor uw linker, als het stapelen van uw schenen uw heupen benadrukt. Leun naar voren over uw gekruiste of gestapelde benen. Blijf hier 3 minuten.

Vrouw strekt zich uit in een draai op haar yogamat
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Gedraaid hert

Loop vanaf Square met je handen terug naar je lichaam, ontstapel of kruis je rechterbeen en kom op je linkerheup zitten. Buig je knieën 90 graden en trek je rechterbeen naar de ruimte achter je totdat je gewaarwordingen opmerkt aan de voorkant van je rechterheup. Druk in je handen en verleng door je ruggengraat, draai dan over je linkerdij of heup. Buig je ellebogen om je onderarmen naar de grond te brengen, te blokkeren of te ondersteunen of houd je armen gestrekt als standaards. Vind de draai die je zoekt. Blijf hier 3 minuten.

Vrouw strekt haar heupbuigers in Yin yoga op haar mat
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Zwaan

Loop vanaf Twisted Deer met je handen terug naar het midden en breng je linkerknie naar de linkerkant van je mat en trek je linkerscheenbeen parallel aan de korte kant van de mat. Strek je rechterbeen lang achter je uit voor Swan. Je kunt blokken onder je handen brengen om hier meer rugbuiging te creëren, wat ook de sensaties langs de rechter heupbuiger zal vergroten. Blijf 2 minuten.

Vrouw strekt haar schouders en heupen uit in Twisted Swan
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Gedraaide Zwaan

Til vanuit Swan je bovenlichaam iets op en rijg je rechterarm onder je borst en je linkerarm, vergelijkbaar met hoe je in Thread the Needle draait. Trek de linkerschouder naar achteren om meer van de twist te creëren, en wikkel je linkerarm achter je lichaam voor Twisted Swan. Misschien wil je een blok onder je hoofd brengen om meer ruimte te creëren voor de draai. Adem volledig in en adem uit terwijl je alles uitademt. Blijf hier maximaal 3 minuten.

Laat los en herhaal Square Pose met je linkerbeen bovenop, gevolgd door Twisted Deer, Swan en Twisted Swan aan de andere kant.

Laat los voor de naar beneden gerichte hond en elke andere beweging die je in staat stelt om de rebound of release in je lichaam te voelen.

Vrouw liggend op haar yogamat die zich uitstrekt
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Ondersteunde sprinkhaan

Kom op je buik en breng een blok onder elke onderarm. Het vinden van de juiste plaats voor de blokken is een individuele bezigheid, maar weet dat je de vorm van een gestutte Salabhasana (Locust Pose) creëert. Mijn aanbeveling is om de blokken op hun gemiddelde hoogte te hebben en de schouder en bovenarm te ondersteunen. Je voorhoofd komt op de mat en je benen strekken zich recht achter je uit. Als de brug van je neus lang is, kun je een deken onder je voorhoofd leggen om meer ruimte te creëren. Laat je hele lichaam zich overgeven aan de zwaartekracht. Blijf hier 5 minuten.

Schuif de blokken opzij en rust even uit met je handen onder je voorhoofd gestapeld in Supported Crocodile. Druk na enkele ogenblikken terug in de Kindhouding en adem.

Vrouw liggend op haar yogamat in SAvasana
(Foto: Tamika Caston-Miller)

Savasana

Ga vanuit Child’s Pose naar Savasana. Vanwege alle wendingen in deze oefening, kan een niet-ondersteunde Savasana zich welkom voelen. Als dit niet het geval is, voel je dan vrij om rekwisieten toe te voegen om alle rustomstandigheden te creëren die je nodig hebt. Blijf hier zo lang als je wilt.

Zie ook: Meer Yin en herstellende praktijken met Tamika Caston-Milller

Over onze bijdrager

Tamika Caston-Miller, E-RYT 500, is de directeur van Ashé Yoga, waar ze yoga-ervaringen en trainingen cureert ten dienste van collectieve genezing en gemeenschapsherstel. Nadat ze haar yogareis in 2001 begon met een thuisoefening, ze heeft nu geavanceerde certificeringen en training in Trauma-Informed Yoga, Somatics, Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra. Tamika’s reis is gebaseerd op chronische pijn en verwondingen, sociale rechtvaardigheid voor QTBIPOC-gemeenschappen, de strijd tussen schaamte en mededogen en zoektocht naar voorouderlijke genezing, en de liefde voor de beoefening en filosofie van yoga.

Recent Posts