8 lessen die Adriene Mishler heeft geleerd toen ze de populairste yogaleraar van YouTube was“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Het was nooit de bedoeling van Adriene Mishler om een ​​yogadocent te worden. Elf jaar geleden was ze een acteur die jongleerde met theaterrepetities en oppasoptredens om de rekeningen te betalen. In haar vrije momenten gaf ze waar ze maar kon yoga aan iedereen, van peuters tot senioren – studio’s, sportscholen, musea, scholen, cafés en zelfs verjaardagsfeestjes.

Toen ontving ze een e-mail van Chris Sharpe, een filmmaker die ze had ontmoet op de set van een indiefilm. “Chris werkte al aan een YouTube-kanaal. Ik beschouwde mezelf als een artiest. Het was zijn idee om die twee dingen samen te trouwen’, zegt Mishler. Het paar begon met filmen en posten Yoga met Adriene video’s als een creatief experiment in 2012.

Tien jaar later is Mishler’s zachte, oprechte manier van lesgeven bekend bij haar meer dan 11 miljoen YouTube-abonnees. Ze heeft gratis en toegankelijke yoga aangeboden aan studenten over de hele wereld, door video’s te maken en te delen die zo divers zijn als een vijf minuten durende ochtendreeks en een uur durende shakti-krachtstroom, reeksen voor zelfdiscipline en oefeningen om jezelf in hoop te verankeren. Gezamenlijk zijn haar video’s meer dan een miljard keer bekeken, wat leidde tot de New York Times om haar ‘de populairste instructeur op YouTube’ te noemen.

Haar succes was niet onmiddellijk. Het heeft tijd en oefening gekost terwijl ze yoga bleef aanbieden. “Maar beetje bij beetje, met een consistent video-aanbod elke week, werden we blij met de dingen die we leerden”, schreef de 38-jarige Mishler eerder dit jaar in een blogpost.

Terwijl ze doorging met het creëren en verfijnen van haar online platform, daagde Mishler ook haar bewustzijn van zichzelf en wat het betekent om yogaleraar te zijn uit en breidde het uit. Hier reflecteert ze op enkele van deze lessen die ze heeft geleerd toen ze begon als een informele productie in de woonkamer van Mishler’s bungalow in Texas met zijn ‘krakende oude vloer’ die is uitgegroeid tot iets complexs met meer aandacht voor camerahoeken en videoapparatuur.

8 lessen die Adriene Mishler heeft geleerd als yogaleraar

1. Wees jezelf

In de begindagen van Yoga met Adriene, Mishler besteedde veel tijd aan het bestuderen van instructieve yogaboeken en het maken van “overvloedige hoeveelheden aantekeningen” voor elke video die ze gaf, herinnert ze zich, ondanks het jongleren met meerdere banen.

Er was ervaring en oefening voor nodig, maar langzaamaan raakte ze meer op haar gemak om off-script te gaan. “De toestemming om mezelf te zijn en te improviseren kwam echt van Chris”, zegt Mishler. “Ik zou het doen en hij zou zeggen: ‘Oké, probeer het deze keer nog een keer, maar wees jezelf.'”

Zoals Mishler uitlegt, had ze ‘weerspiegeld wat ik in de yogawereld zag’, namelijk: ‘Ik weet genoeg, ik weet alles, ik ben het waard om dit te leiden’. Haar aanpak evolueerde in de loop der jaren toen ze besefte dat de leraren die ze als de beste beschouwde, degenen waren die het meest eerlijk en authentiek waren.

2. Ken uw publiek en hun behoeften

Anders dan in een live setting waar “mensen tijd nodig hebben om te integreren en te verwerken”, vereist het onderwijzen van yoga aan een bevolking die online instructie ervaart een andere strategie, legt Mishler uit.

“Als er te veel dode lucht was, zouden ze kunnen denken dat de video stopte of dat ze iets verkeerd deden”, zegt ze. “Dus begon ik meer te vertellen.”

Dit resulteerde in de kenmerkende stijl van lesgeven van Mishler, een schijnbaar bewuste maar zeer geoefende benadering om studenten door de klas te praten. Mishler is voorzichtig om haar studenten stap voor stap door de poses te leiden, af en toe bemoedigende woorden toe te voegen of een grapje te maken op eigen kosten.

Yoga is een ruimte zonder oordeel, legt Mishler uit. Ze wil yoga zo toegankelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, waarbij ze er de voorkeur aan geeft dat studenten in hun eigen tempo bewegen en gewoon zichzelf laten zien. Een deel van het omarmen daarvan als docent is bewuster geworden van de taal die ze gebruikt. Ze ‘vraagt’ studenten bijvoorbeeld niet langer om bepaalde bewegingen te maken; in plaats daarvan ‘nodigt’ ze hen uit.

Mishler zegt ook niet meer: ​​”Nu, ik wil dat je dit voor mij doet.” ‘Ik wil niet dat je iets voor me doet’, legt ze uit.

3. Blijf trouw aan je principes

Door het onverwachte succes van Yoga With Adrienne kon Mishler zowel inkomsten halen uit YouTube als merkpartnerschappen. Ze heeft momenteel een productlijn met Manduka en is te zien in de nieuwe Adidas Yoga Make Space-collectie gemaakt met gerecyclede materialen. Deze relaties zijn zorgvuldig gekozen, opzettelijk en stellen haar in staat “zoveel mogelijk yoga aan zoveel mogelijk mensen te bieden”, legt Mishler uit. “Daar komen we steeds weer op terug.”

Er was echter enige ervaring en een paar misstappen voor nodig om te begrijpen welke partnerschappen, in haar perspectief, haar merk in gevaar zouden kunnen brengen. In het begin van haar carrière stemde ze ermee in om samen te werken met een merk dat producten voor vrouwelijke hygiëne produceert. Het was niet zo’n goede relatie als ze had gehoopt. Zoals Mishler uitlegt: “Dat was er een zoals we waren, nooit meer. We zullen vergeten dat dit ooit is gebeurd.”

4. Navigeer bewust door je rol als influencer

Door oefening en ervaring heeft Mishler een benadering van sociale media gevonden die voor haar werkt. “Het is interessant geweest,” zegt ze. “Ik heb er een beetje een reis mee gemaakt.”

Mishler is getuige geweest van de opkomst van yoga-influencers en uitte zijn frustratie over het gedrag van velen in die positie. Uiteindelijk komt het er voor Mishler op neer dat je verantwoordelijk bent voor de heerschappij die je over anderen uitoefent. “Als je jezelf een influencer gaat noemen, moet je echt op een positieve manier invloed uitoefenen, anders is het zonde”, vertelde ze in een interview aan Refinery 29. “Er staat te veel op het spel.”

Ze blijft vastbesloten om haar volgers te beïnvloeden op een manier die past bij wie ze is. “We zijn allemaal influencers”, zegt ze. “En het voelt onverantwoord om dat te negeren.”

Adriene Mishler zit buiten naast haar hond, Benji
(Foto: met dank aan Find What Feels Good)

5. Zorg goed voor jezelf

“Ik word nu echt overal herkend”, zegt Mishler. Ze moet wennen aan het feit dat ze zelden aan de aandacht van vreemden kan ontsnappen.

“De druk komt doordat je altijd het gevoel hebt dat je wordt bekeken of herkend. Ik heb een pauze nodig van voor de camera te staan. Ik heb een pauze nodig van het faciliteren. Ik moet erop vertrouwen dat dat belangrijk is. Ik moet absorberen, omdat ik het gevoel heb dat ik te veel heb uitgestoten’, zegt Mishler. “Wanneer werkt mijn zenuwstelsel gewoon? En ben ik sterk genoeg? Is iemand sterk genoeg om gewoon de hele tijd in de wijsheid van zijn lichaam te zijn als hij wordt gezien?

Hoewel ze met haar publiek omgaat op sociale media en vaak de verzoeken van haar volgers in haar video’s integreert, heeft Mishler ontdekt dat de constante aandacht voor haar online aanwezigheid afbreuk doet aan haar lesgeven en haar geluk. “Ik moet in mijn echte leven zijn,” zegt ze, “om tijd alleen door te brengen, of zelfs met Benji te praten [her dog]in plaats van willekeurig met mensen op internet te praten.”

Hoewel de meeste yogadocenten zullen toegeven dat het een uitdaging voor hen is om een ​​pauze te nemen van het leiden van anderen door hun beoefening, leggen ze ook uit dat het essentieel is om een ​​stap terug te doen om tijd voor jezelf te nemen – en dat hun lesgeven daardoor beter wordt. Misler is het daarmee eens.

Voordat Covid-19 toesloeg, produceerde Mishler elke week een nieuwe YouTube-video, naast het runnen van alle verschillende aspecten van haar snelgroeiende bedrijf. En ze acteerde nog steeds. In 2020 besloot ze om één video per maand uit te brengen.

Op een gegeven moment besefte Mishler dat ze een burn-out had. De beslissing om er even tussenuit te gaan was niet makkelijk. “Ik wilde het niet over mezelf maken. Ik wilde ook niet zwak overkomen’, legt Mishler uit.

Uiteindelijk pauzeerde ze – voor een tijdje. “Ik dacht: ‘Oké, ik had een kleine pauze, laten we nu 30 dagen doen! Laten we ja zeggen tegen alles! Ik kan voor mijn moeder zorgen. Zorg voor mijn partner. Leren. Kom online!’ De dingen die we allemaal willen en proberen te doen’, zegt ze. “Ik ben meteen weer in dezelfde val getrapt.”

Zoals met de meeste dingen in het leven, vergt het leren van zelfzorg oefening. Mishler maakt er een punt van om een ​​dagboek bij te houden en lange wandelingen in de natuur te maken met Benji als manieren om zichzelf te centreren. Ze vindt het belangrijk om gesprekken te voeren over de dingen die we voor onszelf doen en die ons helpen te overleven. (Ze bracht dergelijke punten naar voren in haar video’s over yoga voor zelfliefde en meditatie voor zelfliefde.)

6. Geef jezelf de ruimte om in meer dan één ding geïnteresseerd te zijn

Mishler wendt zich tot een dagboek als een vorm van zelfzorg om haar hoofd leeg te maken. “Gewoon freestyle, niet voor werk”, legt ze uit. Het soort schrijven waarbij je het gewoon ’s ochtends op de pagina dumpt’.

Ze maakt ook aantekeningen die ze ‘stukjes en beetjes voor een boekidee’ noemt. Geen memoires. Non-fictie. “Ik heb veel ideeën voor dingen die ik wil publiceren en ik heb nu een rare volgorde waarin ik het wil doen”, legt ze uit. “Ik zou me waarschijnlijk moeten overgeven.”

7. Blijf student

Mishler beschouwt zichzelf als een eeuwige student. Hoewel haar moeder uit Mexico komt, is Mishler niet opgegroeid met Spaans spreken. Momenteel volgt ze twee keer per week les via Zoom. Ze bezoekt ook vrij regelmatig Mexico-Stad om persoonlijke lessen te volgen met als doel op een dag yoga in het Spaans te onderwijzen.

Een andere interesse is neurowetenschappen. “Die taal heeft me echt geïnspireerd”, zei ze. “Er is veel aan ons lichaam dat toegankelijker kan zijn, dat we gemakkelijk kunnen begrijpen en in ons dagelijks leven kunnen toepassen,” zei ze. “Dit zal onze hele geestelijke gezondheid volledig veranderen.”

8. Laat jezelf trots voelen

“Als ik zie dat iets dat ik heb gecultiveerd of gecreëerd bij iemand terecht is gekomen, is het echt moeilijk om niet duizelig te worden en gelukkig te zijn”, zegt ze. “Dat is een ding waarvan ik het gevoel heb dat ik mezelf niet heb laten voelen.”

“Maar ik denk dat het oké is om te zeggen: ‘Ja, ik ben er trots op. Ik voel me echt gewaardeerd”, zegt ze. “Het is echt zinvol en het inspireert me. Het laat me zien: ‘Wauw, je werkt niet in een luchtbel, vriendin!’”

Over onze bijdrager

Hope Reese is een journalist uit Boedapest, Hongarije. Ze heeft voor tientallen publicaties geschreven, waaronder De New York Times, De Atlantische Oceaan, Vox, en vele anderen. Haar werk omvat een scala aan onderwerpen – van cultuur tot politiek tot technologie – en ze is een hoofdauteur in de Verso Books-collectie, Where Freedom Starts: Sex Power Violence #MeToo: A Verso Report.Recent Posts