7 Yin Yoga strekt zich uit om je te helpen vertragen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Ik ben me wat meer gaan afstemmen op de maancycli en de maanpatronen toen ik begon te begrijpen dat waar ik me op moet focussen in mijn leven tijdens nieuwe Maan anders is dan tijdens volle Maan.

De nieuwe maan herinnert ons eraan om gewoon te pauzeren en te beoordelen en niet altijd vooruit te gaan. Ik beschouw de nieuwe maan als een kans om in te checken met mijn intenties, vergelijkbaar met hoe velen van ons het nieuwe jaar zouden gebruiken. Maar tenzij ik uit mijn dagelijkse drukte word gehaald en eraan wordt herinnerd een stap terug te doen, doe ik dat niet. Dus het was echt krachtig voor mij om een ​​kalendermelding in te stellen voor die driedaagse periode van de nieuwe maan en elke maand wat tijd vrij te maken om minder gefocust te zijn op mijn dagelijkse routine en veel meer gericht op controleren bij mezelf.

Ik neem graag de tijd om te vragen: hoe gaat het? Wat heb ik nodig? Ik trek Yin Yoga vaak naar de nieuwe maan omdat het spanning van het fysieke lichaam loslaat en het een stuk gemakkelijker maakt om af te stemmen op het mentale en emotionele lichaam. Het helpt me om een ​​beetje kalmer te zijn, een beetje stiller en beter in staat om de overtuigingen te onderzoeken die ik niet echt heb erkend of gevoelens waar ik al veel te lang geen aandacht aan heb besteed. Het is een tijd om in het algemeen minder te doen en mezelf een pauze te gunnen, zodat ik terug kan gaan naar mijn gewone leven en meer gefocust en creatiever kan zijn.

Yin Yoga-oefening om je te helpen vertragen tijdens de nieuwe maan

De fasen van de maan stellen ons in staat om na te denken over en af ​​te stemmen op de fasen van ons leven. Verbinden met deze maandelijkse cyclus met yogaoefeningen roept de inherente wijsheid van de natuur op die in ons zit.

De nieuwe maan is het begin van alles, want alles begint in het donker. Het geeft ons het mooie geschenk om elke maand opnieuw te beginnen. Dit is de krachtigste tijd om te dromen, intenties te stellen, te visualiseren en voor jezelf te zorgen.

Naarmate we fysieke spanning uit ons lichaam loslaten, wordt het ook gemakkelijker om mentale en emotionele spanning los te laten. Yin Yoga is een passieve beoefening waarbij we ons richten op de fascia en het diepe bindweefsel. Probeer je spieren te ontspannen terwijl je de stukken 3 tot 5 minuten aan elke kant vasthoudt. Vergeet niet om jezelf niet in de houding te duwen of te forceren – minder is meer.

Ik raad aan om de volgende reeks ’s nachts te oefenen met heel weinig afleiding. Als het weer het toelaat, oefen dan buiten. Zet je telefoon uit, pak je dagboek, steek een paar kaarsen aan en concentreer je. Stem tijdens je oefening af op je diepste verlangens en merk op welke gedachten en emoties bij je opkomen. De reeks is geschikt voor alle niveaus van yogastudenten.

Kassandra Reinhardt ligt op haar rug in Supported Fish Pose en beoefent nieuwe Moon Yin Yoga

Ondersteunde vishouding

Ga achterover liggen op twee blokken zodat ze je hoofd en bovenrug ondersteunen, precies tussen je schouderbladen. De blokken kunnen zich op hun laagste of middelste niveau bevinden, afhankelijk van wat u het meest comfortabel vindt. Ontspan je armen langs je lichaam en strek je benen uit. Voel hoe je ribbenkast uitzet met elke ademhaling die je neemt en maak verbinding met je hartruimte. Houd dit 3 tot 5 minuten vast voordat je langzaam en aandachtig uit de houding komt.

Kassandra Reinhardt ligt op haar rug op een yogamat en oefent Happy Baby Pose terwijl ze Yin Yoga doet voor de nieuwe maan

Gelukkige babyhouding

Verplaats je blokken naar de zijkant en ga achterover op je mat liggen. Trek je knieën naar je schouders toe en druk je stuitje in de grond. Blijf hier of ga door naar de volledige versie van de pose door je enkels over je knieën te stapelen en je grote tenen vast te houden. Houd 3 tot 5 minuten vast.

Cassandra Reinhardt liggend op een yogamat in een 4-vorm terwijl ze Yin Yoga beoefent voor de nieuwe maan
(Foto: Jessica Hodgson)

Liggende zwaanhouding

Breng je voeten plat op de grond met je knieën gebogen. Steek je rechterenkel over de bovenkant van je linkerdij en buig je rechtervoet. Steek je armen door je benen om de achterkant van je linkerdij of de voorkant van je linker scheenbeen vast te pakken. Trek je linkerdij naar je borst toe om in je rechterheup te strekken. Houd de pose 3 tot 5 minuten vast voordat je aan de tweede kant herhaalt.

Kassandra Reinhardt ligt op een blok op haar yogamat in Supported Bridge Pose terwijl ze Yin Yoga beoefent voor de nieuwe maan
(Foto: Jessica Hodgson)

Ondersteunde brughouding

Zet je voeten plat op de grond met je knieën gebogen en pak een van je blokken vast. Til je heupen op en schuif het blok onder je stoel. Uw blok kan zich op het laagste of middelste niveau bevinden, afhankelijk van wat voor u het meest comfortabel is. Zorg ervoor dat je blok onder je staartbeen zit in plaats van je onderrug. Ontspan je armen langs je lichaam en kies ervoor om je knieën gebogen te houden of je benen gestrekt te strekken voor een diepere rek. Houd 3 tot 5 minuten vast.

Cassandra Reinhardt ligt op haar rug op een yogamat in watervalhouding met haar benen recht omhoog richting het plafond
(Foto: Jessica Hodgson)

Waterval Pose

Als je je benen gestrekt had, loop dan langzaam met je voeten naar achteren zodat ze plat op de grond staan. Plaats je blok op het laagste niveau en til je benen omhoog naar de hemel. Houd uw armen langs uw lichaam of strek ze boven uw hoofd uit voor een lichte rekoefening in uw bovenlichaam. Blijf 3 tot 5 minuten in deze inversie voordat u rustiger wordt.

Kassandra Reinhardt ligt op haar yogamat in een liggende draai met haar knieën gebogen terwijl ze een liggende draai oefent
(Foto: Jessica Hodgson)

Liggende draai

Breng je voeten terug naar de grond en verplaats je blok naar de zijkant. Open je armen in een cactusvorm met je ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden. Til je heupen op en verplaats ze een paar centimeter naar rechts voordat je je knieën en dijen naar links laat zakken. Houd je hoofd neutraal of draai het om over je rechterschouder te kijken voor een diepere draai. Houd 3 tot 5 minuten vast voordat u aan de tweede kant herhaalt.

Cassandra Reinhardt ligt op haar rug op een yogamat in Corpse Pose terwijl ze nieuwe Moon Yin Yoga beoefent
(Foto: Jessica Hodgson)

Lijk pose

Strek je benen een voor een uit en breng je voeten naar de hoeken van je mat. Verzacht uw schouders weg van uw oren terwijl u uw armen langs uw lichaam ontspant met uw handpalmen naar boven gericht. Sluit je ogen en adem diep in, houd de pose 5 minuten of langer vast.

Journaling-prompts

Wanneer u klaar bent om uw praktijk te sluiten, kunt u een dagboek pakken en eventuele inzichten uit uw ervaring opschrijven. U kunt ook de volgende aanwijzingen gebruiken om uw gedachten te sturen:

Wat is mijn intentie voor deze nieuwe maan?

Welk woord beschrijft hoe ik me wil voelen?

Wat vind ik nu belangrijk?

Waar heb ik meer van nodig in mijn leven?

Het volgende is overgenomen uit Jaar van Yoga, uitgegeven door Mandala Publishing. Copyright © 2022 door Kassandra Reinhardt; Foto copyright © 2022 door Jessica Hodgson.

GERELATEERD: 6 New Moon Journal-aanwijzingen om uw potentieel te omarmen

Over onze bijdrager

Kassandra Reinhardt is een in Ottawa gevestigde Yin Yoga en vinyasa yoga-instructeur, YouTuber, auteur en het gezicht achter Yoga met Kassandra. Ze is op een missie om anderen te helpen zich goed te voelen met yoga. Kassandra’s YouTube-kanaal, een van de eerste yoga-instructeurs die online lesgeven omarmde, is uitgegroeid tot meer dan 2,1 miljoen abonnees en heeft meer dan 230 miljoen views. Kassandra heeft yoga echt toegankelijk gemaakt en ze breidt haar expertise verder uit met de recente release van haar begeleide yoga-dagboek, Mijn yogareis: een begeleid dagboek, en haar dagelijkse kaartspel met affirmaties, Ik straal vreugde uit.Recent Posts