6 geldige redenen om een ​​training over te slaan“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Het overslaan van een training is misschien taboe in uw boek. Toch is 365 dagen per jaar sporten niet alleen een enorme taak, het is ook onmogelijk vol te houden als je je leven wilt leiden. En je lichaam heeft wel een pauze nodig zo nu en dan.

1. U kampt met symptomen van ziekte onder de nek.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem, maar wees voorzichtig als u ziek bent, vooral als uw symptomen zich onder uw nek bevinden. “De vuistregel voor het nemen van vrije tijd als je ziek bent, is al lang om de boven-en-onder-de-nek-regel te volgen”, zegt Catherine Yeckel, inspanningsfysioloog en assistent-professor klinische volksgezondheid aan de Yale School of Public Health in New York. Haven, Connecticut.

Als uw symptomen een verstopte neus en hoofd en niezen zijn, is sporten OK en kan het u zelfs helpen om u beter te voelen, omdat de hormonen die vrijkomen bij het sporten het hoofd een beetje kunnen leegmaken. Maar als de symptomen zich onder de nek bevinden – denk aan keelpijn, hoesten, benauwdheid, koorts en buikpijn – kun je je lichaam beter laten rusten. Kunt u niet beslissen waar u op dit spectrum valt? “Als je twijfelt, ga dan zitten”, voegt ze eraan toe.

2. Je hebt te maken met een blessure.

Elke blessure is uniek, maar trainen door een blessure heen kan het genezingsproces verlengen of de blessure verergeren, zegt Lauren Korzan, een fitnessprofessional en regionaal manager voor Aquila in Atlanta. Bovendien zou je je blessure zelfs kunnen compenseren, wat kan leiden tot blessures in andere delen van je lichaam. Dit hangt natuurlijk af van de blessure en u kunt mogelijk uw activiteit aanpassen of oefeningen kiezen waarbij het geblesseerde gebied niet betrokken is. Maar als u het geblesseerde gebied tijdens het trainen niet kunt vermijden of uw bewegingen niet kunt aanpassen, is het het beste om een ​​training over te slaan.

3. Je hebt een serieuze kater.

Iets te veel lol gehad gisteravond? Toestemming verleend om die training over te slaan. “Alcohol veroorzaakt niet alleen uitdroging, maar het is ook een depressivum dat de reactietijd vertraagt ​​en de coördinatie schaadt”, zegt Yeckel.

Vertaling? Je loopt meer kans een blessure op te lopen die je van je training afhoudt. als jij Doen zin hebt om te sporten, zorg ervoor dat je voor, tijdens en na je training hydrateert en kies oefeningen met een lagere intensiteit, zoals wandelen of yoga, om hoofdpijn en maagdarmklachten niet te verergeren, zegt Korzan.

4. Bedtijd komt eraan.

Als je zo’n drukke dag hebt gehad dat het bijna bedtijd is en je je training nog steeds niet hebt geregistreerd, heb je toestemming om het hooi versus de sportschool te raken. “Slaap is belangrijk voor spierherstel, gewichtsbeheersing en hersenfunctie, en hoewel het prima is om af en toe te kiezen voor lichaamsbeweging in plaats van op een fatsoenlijk tijdstip naar bed te gaan, moet je er geen gewoonte van maken”, zegt Korzan. Bovendien, hoe later u traint, hoe moeilijker het kan zijn om in slaap te vallen.

5. Je voelt je super gestrest.

Hoewel er mensen zijn die gedijen op stress en het gebruiken om hard te trainen, doen de meeste mensen dat niet. Het is prima om jezelf een extra vrije dag te gunnen als je hersenen en lichaam overweldigd zijn. “Als de gedachte aan je normale training moeilijk aanvoelt, trek je dan terug en concentreer je in plaats daarvan op het krijgen van frisse lucht en het maken van bewuste wandelingen om wat losser te worden”, zegt Yeckel.

6. Je hebt deze week nog geen vrije dag genomen.

Als je zware oefeningen doet (denk aan zware weerstandstraining en intervaltraining met hoge intensiteit), één hersteldag per week is gerechtvaardigd, zegt Korzan. Je kunt op die hersteldag nog steeds actief zijn, maar houd de intensiteit licht en concentreer je op zaken als wandelen, stretchen of schuimrollen.

Recent Posts