59 verrassende manieren om jezelf liefde te tonen“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

De werkelijke betekenis van ‘zelfzorg’ en ‘zelfliefde’ is enigszins verloren gegaan door het gepraat over lang in bad liggen en andere oppervlakkige gemakken. Hoewel de uitdrukkingen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn het afzonderlijke, hoewel niet ongerelateerde dingen.

Hoewel er niets mis is met comfort, vraagt ​​zelfliefde meer van ons dan dat. Zelfzorg is een uiting van zelfliefde. Wat betekent dat er om zelfzorg te zijn, er zelfliefde moet zijn.

Wat is zelfliefde precies?

Van onszelf leren houden is niet altijd een gemakkelijke onderneming, hoewel het in enigszins eenvoudige componenten kan worden benaderd.

Jezelf laten zien

Beschouw jezelf liefhebben als jezelf toestaan ​​een echtere versie van jezelf te worden. Je moet er misschien naar zoeken, maar het is er altijd.

Van jezelf houden begint met jezelf zien en jezelf laten zien door anderen. Is dit niet wat we allemaal van elkaar vragen? Naarmate we jaren accumuleren, stapelen we ook laag op laag residu op van interacties die we hebben ervaren, overtuigingen die we hebben geabsorbeerd, oordelen die anderen over ons hebben geplaatst (en die we onszelf hebben opgelegd), evenals fouten waarvan we denken dat we heb gemaakt. Na verloop van tijd beginnen we afstand te nemen van de liefde die we van anderen en van binnenuit zoeken. Bedenk eens hoe vaak ons ​​gevoel van gebrek – van liefde, van waarde, van vervulling – opkomt als we ons niet gezien voelen.

Ruimte maken om het opnieuw te proberen

Van jezelf houden betekent ook dat je jezelf de ruimte geeft om aan dingen te werken en het niet goed doet en het opnieuw probeert. Dit vraagt ​​om nieuwsgierigheid, geduld, mededogen en moed. Ieder mens heeft moeilijke emoties en uitdagende aspecten van zichzelf, dingen die moeilijk zijn om naar te kijken en te doorgronden. Daarin staat niemand alleen.

Maar niets kan worden gekweekt, gekoesterd of getransformeerd zonder eerst onszelf te accepteren zoals we zijn. Je bent liefde waard zoals je bent, ondanks eventuele tegengestelde gevoelens.

Het is altijd gemakkelijker om jezelf af te leiden of te verdoven dan om je gevoelens te verwerken. Maar er zit kracht in zitten met ongemak, angst, woede en liefdesverdriet. Elk van die emoties heeft je iets te leren. Jezelf de ruimte geven om te voelen wat je voelt zonder oordeel is zelfliefde. Door te oefenen kun je vergeving, zorgzaamheid, warmte en begrip voor jezelf vinden, zelfs op die momenten dat je het gevoel hebt dat je het niet verdient. (Je doet.)

Bied jezelf genade aan

Alleen als we leren onszelf gratie en geduld te geven terwijl we ons door het leven bewegen, kunnen we leren hoe we meer van onszelf kunnen houden. We kunnen onze angsten en oordelen over onszelf gaan zoeken en begrijpen en nieuwe perspectieven bieden op die onbeminde delen van onszelf. We kunnen onszelf vragen stellen die ons naar hun oorsprong brengen. Elke laag die je afwerpt, brengt je dichter bij jezelf. Om meer van jezelf te houden, om meer van de wereld te houden, moet je jezelf benaderen met zachtheid, vergevingsgezindheid, geduld en acceptatie.

De bron van liefde wordt altijd binnenin gevonden en niet in iets buiten jou. Alle liefde die je voor iets in je leven voelt, komt van dezelfde plek in jou. Wanneer je werkt aan liefde in een deel van je leven, breidt de liefde in andere delen van je leven zich uit. Begin bij jezelf.

En wat is zelfzorg?

Wanneer je op een liefdevolle manier naar jezelf bent gaan kijken en over jezelf bent gaan denken, kun je acties gaan ondernemen die je herinneren aan je liefde voor jezelf. Dingen doen die zelfliefde uitdrukken, kunnen dingen zijn die je doet voor je eigen comfort, geschenken die je jezelf schenkt, zelfs dingen waar je ‘nee’ tegen zegt.

Maar ze kunnen je ook herinneren aan je liefde voor jezelf. Overweeg de volgende manieren om voor jezelf te zorgen als herinnering wanneer je terug moet komen naar zelfliefde.

Zelfzorg als uiting van zelfliefde kan…

Luisteren naar je lichaam. Geen oordeel koesteren tegen je lichaam, je wezen, je geest.

Jezelf vergeven voor manieren waarop je anderen hebt gekwetst. Jezelf vergeven voor het toelaten van gedrag dat je niet verdiende. Jezelf vergeven dat je niet beter weet. Jezelf vergeven voor hoe je handelde toen je niet van jezelf hield.

Zelf bloemen kopen.

Grenzen leren stellen. Doorgaan op die grenzen door nee te zeggen tegen dingen en personen die schadelijk zijn voor uw lichaam of geest.

Rustig kiezen. Kiezen voor stilte in plaats van Netflix. Je telefoon uitzetten. Pauzes nemen van sociale media.

In de natuur zijn. Bij zonsondergang wandelen met je hond. Hardlopen als je weet dat het moet, zelfs als je dat niet wilt.

Je lichaam bewegen als het stijf aanvoelt. Je lichaam bewegen wanneer het wil dansen.

Zelf op zoek gaan. Jezelf de ruimte geven om te beginnen te weten wie je bent. Genezing van je innerlijke kind. In therapie gaan.

Mediteren gedurende 20 minuten, 10 minuten, zelfs 5 minuten. Meditatie van liefdevolle vriendelijkheid beoefenen.

Doen wat goed voelt. Niet doen wat niet goed voelt.

Jezelf voldoende stil maken om je intuïtie te horen. Vertrouw op je intuïtie als je het hoort.

Een gedicht van Mary Oliver lezen.

Bewustwording ontwikkelen om minder reactief te zijn. Niet zoveel op anderen projecteren. Kwetsbaar zijn met de juiste mensen.

Houd jezelf verantwoordelijk. Afwassen, ook als u dat niet wilt.

Lachen met je vrienden. Je vrienden in vertrouwen nemen. Je vrienden steunen. Een vriend zijn voor jezelf.

Vriendelijker zijn voor jezelf op alle niveaus.

Loslaten.

Weten hoe je zachtaardig, moedig, standvastig en begripvol kunt zijn voor jezelf en anderen. Jezelf of anderen niet langer mishandelen.

Ademhalen.

Leef wat je waard bent. Voor jezelf opkomen. Jezelf op de eerste plaats zetten als dat goed is.

Bij je emoties zijn. Wees een getuige van jezelf in plaats van vast te houden aan elk gevoel of elke gedachte.

Leven in het nu. Beter weten en beter doen.

Begrijpen dat je alleen de baas bent over jezelf.

Een leven leiden dat op één lijn voelt.

Van anderen houden. Anderen toestaan ​​van je te houden zoals je nu bent. Van jezelf houden, of je je nu wel of niet geliefd voelt bij anderen.

Over onze bijdrager

Emery Allen is een schrijver en bloemist die werkt vanuit Cleveland, Ohio. Ze heeft in eigen beheer meerdere poëziebundels gepubliceerd en haar schrijven is over de hele wereld gedeeld. Ze is gepassioneerd door verbinding, mindfulness en zelfreflectie. Volg haar op Instagram @byemeryallen.Recent Posts