5 oplossingen voor yogahoudingen die ongemakkelijk zijn als je grote borsten hebt“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer je >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Outside+.

Voor zover we weten, zijn de oudste systemen van yoga door mannen gemaakt. Daaruit kunnen we extrapoleren dat poses zijn ontworpen voor rechte lijnen, niet voor rondingen. Dit betekent dat bepaalde poses uitdagend of zelfs onmogelijk zullen zijn voor degenen onder ons met vrij royale boezems, hoe flexibel of sterk we ook zijn.

Dus wat moet een rondborstige yogastudent als ik doen? We moeten verder denken dan het bieden van variaties op de houdingen terwijl we oefenen en onderwijzen. Het is niet genoeg om alleen een houding aan te passen om de traditionele vorm te benaderen. Onthoud dat de houdingen in yoga een effect creëren in zowel het subtiele lichaam als het fysieke lichaam. We moeten opties onderzoeken die hetzelfde effect creëren, niet alleen dezelfde vorm, vooral voor poses die onze borst naar onze dijen of onze armen voor onze borst samenbrengen.

Neem de houding van het kind, die is ontworpen om de rug te strekken en kalmte op te wekken. Degenen onder ons die grote borsten hebben en niet in staat zijn om onze romp dicht bij onze knieën of de mat te krijgen, zullen het onvermijdelijk een ineffectieve rugstrekking vinden. Door jezelf te stutten kunnen we de traditionele vorm nabootsen, maar levert niet dezelfde rek op. Sommigen van ons zouden er baat bij hebben om in plaats daarvan Upavistha Konasana (Wide-Angle Seated Forward Bend) te oefenen om te bereiken wat Child’s Pose doet voor de rug of Savasana (lijkhouding) om te repliceren wat het doet voor het subtiele lichaam.

Hieronder volgen enkele manieren waarop u uw praktijk kunt aanpassen aan uw unieke stanabhara (Sanskriet voor “borstgewicht”).

GERELATEERD: Sportbeha’s zuigen niet zo veel als vroeger

5 oplossingen voor yogahoudingen die ongemakkelijk zijn als je grote borsten hebt

Geen
Jef Nelson

Garudasana (adelaarshouding)

De uitdaging voor vrouwen met grote borsten: Deze evenwichtshouding opent de schouders en rug terwijl de kern en benen worden versterkt. De belangrijkste uitdaging is om je armen in positie voor je borst te krijgen.

De oplossing: Breng je armen in een zelfomhelzing met je ellebogen op elkaar en je handen op tegenovergestelde schouders. (Zie het als het equivalent van het bovenlichaam van Fire Log.) Til uw ellebogen op en houd ze boven borsthoogte. Je benen en kern kunnen in elke Eagle-variant zijn.

Geen
Jef Nelson

Parivrtta Utkatasana (draaiende stoelhouding)

De uitdaging voor vrouwen met grote borsten: Het traditionele doel van Revolved Chair Pose is de twist. Daarbij kun je ofwel je armen in gebedspositie voor je borst brengen of je onderste hand op de grond raken terwijl je je bovenste arm naar boven reikt. Elk biedt uitdagingen wanneer uw borsten volumineus zijn. Het strekken van de arm kan bijzonder moeilijk zijn om uw bovenborst voorbij uw beide dijen te brengen wanneer uw onderarm zich voor uw borsten bevindt. Als gevolg hiervan wordt je draai beperkt.

De oplossing: De traditionele houding vereist dat je heupen naar voren gericht blijven. Maar laat je heupen een beetje draaien en breng je onderste hand naar je voorste knie in plaats van te proberen de mat te bereiken. Op deze manier kun je je knie gebruiken als hefboom om de draaiing te vergroten in plaats van je borstkas te openen.

Geen
Jef Nelson

Chaturanga Dandasana (stafhouding met vier ledematen)

De uitdaging voor vrouwen met grote borsten: Het gewicht van je borsten kan ervoor zorgen dat je lichaam niet meer veilig uitgelijnd is in de traditionele versie van Chaturanga. Zelfs als je romp uitgelijnd is, zullen je borsten dichter bij de grond zijn dan de rest van je lichaam. Voor mij zijn de fysieke voordelen van Chaturanga (versterking van de armen en kern) minder belangrijk dan de subtiele lichamelijke voordelen (verbinding met de adem tijdens een uitdagende vinyasa-oefening).

De oplossing: Ik kies tijdens mijn beoefening een paar keer voor de traditionele Chaturanga, maar ik geef mezelf ook toestemming om het in te ruilen voor Plank Pose op mijn knieën. Dan laat ik mezelf helemaal op de grond zakken in Bhujangasana (Cobra) of ik neem Urdhva Mukha Svasanana (naar boven gerichte hond).

GERELATEERD: Waarom u misschien wilt beginnen met cross-training voor Chaturanga

Geen

Salamba Sarvangasana (ondersteunde schouderstand)

De uitdaging voor vrouwen met grote borsten: Schouderstand is eigenlijk een pose die degenen onder ons die royaal bedeeld zijn vaak kunnen doen, hoewel het kan voelen alsof we onszelf verstikken. Er zijn twee hoofddoelen bij het oefenen van deze pose: de inversie die de ruggengraat verlengt en de kinvergrendeling.

De oplossing: Je kunt de rug verlengen en profiteren van de voordelen van een inversie door in plaats daarvan in Viparita Karani (Legs Up the Wall) te komen. Je kunt de kinvergrendeling bereiken door Setu Bandha Sarvangasana (Bridge Pose) te doen en, als je je ruggengraat wilt strekken, , Uttansana (staande voorwaartse buiging).

Geen
Jef Nelson

Marichyasana (zittende twist)

De uitdaging voor vrouwen met grote borsten: In mijn ervaring is de complicatie bij zittende spinale wendingen zoals Marichyasana I en III tweeledig: ten eerste, als je naar links draait, is het moeilijk om je rechterarm over de voorkant van je lichaam te krijgen, zelfs als je de volledige draai in je heupen en core. Ten tweede kan het moeilijk zijn om je gebogen been dicht bij je romp te krijgen. (Eigenlijk kan elke houding die uitgebreid is opgevouwen enorm moeilijk zijn, met de mogelijke uitzondering van Standing Forward Bend, waarbij de zwaartekracht je helpt.

De oplossing: Vergeet de voorwaartse vouw van Marichyasana I en focus op de draaiende actie van Marichyasana III. Houd je onderbeen recht en werk de draai met je andere hand op je gebogen knie in plaats van te proberen die elleboog voor je been te haken.

GERELATEERD: De beste plus-size legging

Dit artikel is bijgewerkt. Oorspronkelijk gepubliceerd op 26 juni 2018.

Recent Posts