5 non-profitorganisaties die de wereld een betere plek maken“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

Non-profitwerk kan ondankbaar zijn. Er is altijd te veel te doen en te weinig geld. Te veel terrein om te bestrijken en geen manier om daar snel genoeg te komen. En voor kleine non-profitorganisaties lijkt de kritieke taak van fondsenwerving vrijwilligers en stafmedewerkers altijd weg te trekken van het werk dat ze echt willen doen: streven om van onze wereld een betere plek te maken.

Dat is de paradox die Land Rover probeerde op te lossen toen het in 2021 zijn jaarlijkse Defender Service Awards uitreikte. Beschouw het als een grote dank aan de heldhaftige organisaties die in de frontlinie staan ​​van essentieel humanitair en natuurbehoud. Nu krijgen de hardst werkende Amerikaanse en Canadese non-profitorganisaties elk jaar de kans om $ 25.000 aan financiering aan te vragen – en een gloednieuw aangepast Verdediger 130 om hen te helpen sneller meer terrein te bestrijken.

(Foto: Landrover)

Het afgelopen jaar gingen vijf winnaars elk naar huis met een verdediger en $ 25.000, en 25 finalisten namen elk $ 5.000 mee naar huis, dankzij sponsor CHASE. In 2023 wordt het zelfs nog beter: CHASE blijft $ 5.000 toekennen aan elk van de 30 finalisten, en Warner Bros. Discovery sluit zich aan als hoofdsponsor en kent nog eens $ 2.500 toe aan alle finalisten. Zie hieronder hoe de winnaars van vorig jaar hun prijzen aan het werk zetten – en mis de wedstrijd van dit jaar niet. In 2023 is er een nieuwe prijscategorie rToegankelijkheid en educatie buitenshuis, evenals een speciale categorie voor eerdere Defender Service Awards-onderscheidingen, waardoor deze waardige organisaties een tweede kans krijgen om een ​​aangepaste Defender 130 te winnen.

Als je deel uitmaakt van een non-profitorganisatie of iemand kent die het verdient, ga dan naar LandRoverUSA.com. Aanvragen voor de Defender Service Awards 2023, uitgereikt door CHASE, kunnen worden ingediend van 15 juni tot en met 21 juli (17.00 uur EST). Wacht niet tot het laatste moment, video-inzendingen zijn een must. Nadat de juryleden de finalisten hebben geselecteerd, bepaalt de openbare stemming (15 september tot 4 oktober) de algemene winnaars. De prijzen worden begin november bekendgemaakt tijdens Destination Defender.

De categorieën Defender Service Awards 2023

  • > Veteran & Civil Servant Outreach Award, uitgereikt door Hearts & Science
  • > Community Services Award, uitgereikt door ei3
  • > Search, Rescue & Emergency Support Services Award, uitgereikt door PELICAN
  • > Outdoor Accessibility & Education Award, uitgereikt door Outside Interactive
  • > Animal, Wildlife & Marine Mammal Welfare Award, uitgereikt door Animal Planet
  • > Defender Service Honorees, finalisten van 2021 en 2022

Winnaars 2022

Appalachian Bear Rescue (Townsend, TN)

Dierenwelzijnsprijs, uitgereikt door KONG

Het blijkt dat iedereen graag in een Defender rijdt, ook beren. Tot nu toe was 2023 een druk jaar voor Appalachische berenredding, de in Tennessee gevestigde non-profitorganisatie voor rehabilitatie en onderwijs die de Animal Welfare Award 2022 heeft gewonnen. De groep heeft momenteel negen gewonde of verweesde berenwelpen onder haar hoede – en heeft haar nieuwe Defender 130 gebruikt om er minstens drie te vervoeren.

(Foto: Landrover)

“Vierwielaandrijving is altijd handig als je een beer gaat oppakken”, zegt Dana Dodd, uitvoerend directeur van Appalachian Bear Rescue. “En tijdens een van onze recente releases moesten we twee kreken doorwaden om bij de locatie te komen.” De Defender kon het ruige terrein met gemak aan, terwijl zijn menselijke en ursine inzittenden een soepele rit bezorgden. Maar wat Dodd het meest waardeert, is de professionele uitstraling van het voertuig.

“We zijn een kleine non-profitorganisatie in een kleine stad”, zegt ze. ‘Maar met deze auto zie je er zo officieel uit. We doen dit al 27 jaar en we hebben nog nooit een voertuig gehad. Nu zien mensen in de stad ons en merken ze ons op. Het maakt echt een verschil.”

Green Lake Vereniging (Green Lake, WI)

Milieu- en instandhoudingsprijs, uitgereikt door Outside Interactive

Green Lake is een van de meest gewaardeerde recreatieve bronnen van centraal Wisconsin, en de Vereniging Groene Meer (GLA) is de belangrijkste kampioen. Slechts één probleem: de afgelopen jaren is de kleine maar machtige non-profitorganisatie niet in staat geweest om naar de waterkant te rijden. Dat maakte het moeilijk om de waterkwaliteit te testen waar de gemeenschap op vertrouwt. Maar dankzij de nieuwe Defender kan GLA nu onderzoeksapparatuur – en zelfs kajaks – tot aan de waterkant vervoeren.

“In het verleden waren we afhankelijk van vrijwilligers om hun voertuigen op de weg te parkeren en enkele kilometers naar deze locaties te wandelen. Het was vervelend en inefficiënt”, zegt Taylor Haag, manager betrokkenheid bij GLA. “Het is echt ongelooflijk voor ons om een ​​voertuig met offroad-capaciteiten te hebben.”

Outside Interactive (het moederbedrijf van Buiten Magazine) sponsorde de Environmental and Conservation Award in 2022, en na meer te weten te komen over Het inspirerende werk van de Green Lake Associationwas het een eer om de cheque uit te schrijven en te zien hoe GLA een gloednieuw voertuig mee naar huis nam om haar missie te ondersteunen.

Mercy Chefs (Portsmouth, VA)

Community Services Award, uitgereikt door ei3

Wanneer een tornado toeslaat, stromen hulpverleners naar een gebied om puin te ruimen en de gewonden te redden. Maar deze teams moeten worden gevoed, net als de slachtoffers die achterblijven. Dat is waar Barmhartige chef-koks komt binnen. Dit jaar heeft de in Virginia gevestigde groep al gereageerd op drie tornado’s, waaronder een in het nabijgelegen Virginia Beach, en duizenden maaltijden hebben bezorgd.

(Foto: Landrover)

“Het was geweldig om de achterbank neer te klappen, honderden maaltijden in die prachtige Defender te laden en erop uit te trekken”, zegt Nick Beckman, directeur logistiek en faciliteiten bij Mercy Chefs. Het team heeft ook een zware vleesroker en een aanhangwagen getrokken en de vierwielaandrijving gebruikt om slachtoffers van het terrein te bereiken, zelfs als daarvoor door puin van rampen moest worden gereden.

Ottawa Vrijwilligers zoeken en redden (Ottawa, ON)

Zoek- en reddingsprijs, uitgereikt door PELICAN

Als je verdwaalt in het achterland van Ontario, Ottawa Vrijwilligers zoeken en redden (OVSR) is het team dat u wilt helpen. Met meer dan 250 leden die getraind zijn in geavanceerde technieken, is OVSR een van de beste reddingsgroepen van de provincie – en het bestaat bijna volledig uit vrijwilligers.

Tot nu toe heeft het team zijn nieuwe Defender 130 gebruikt om nepslachtoffers te zoeken tijdens kritieke trainingsoefeningen en heeft het zijn missie gedeeld tijdens gemeenschapsevenementen. “We kijken er echt naar uit om onze teams dieper in het veld te kunnen betrekken”, zegt Lynn Dupuis, voorzitter van OVSR. “Dit geeft ons de mogelijkheid om onze krachten te sparen voor de daadwerkelijke reddingen en ons te helpen bij het verwijderen van verloren en gewonde mensen.”

Patriot Diensthonden (Ocala, FL)

Veterans Outreach Award (uitgereikt door dentsu x)

Met slechts twee betaalde medewerkers en 20 honden in opleiding, de Patriot diensthonden (PSD)-team heeft zijn hand vol. Toch slaagt PSD erin om elk jaar tientallen hulphonden op te leiden voor Amerikaanse veteranen die hebben geleden onder fysieke, mentale of emotionele trauma’s. De groep heeft ook een outreach-programma voor gevangenissen, wat de sleutel bleek te zijn tijdens de stemronde van de gemeenschap. “De gevangenen maken grapjes dat we hebben gewonnen omdat we de misdadiger hadden gestemd”, zegt uitvoerend directeur Julie Sanderson. “Ze lieten al hun families op ons stemmen.”

(Foto: Patriot Diensthonden)

Tot nu toe heeft Sanderson haar nieuwe Defender 130 gebruikt om honden naar de gevangenis te brengen, pups te vervoeren om hun nieuwe baasjes te ontmoeten en dierenartsbezoeken te organiseren. Het voertuig werd op maat gemaakt met een morsbestendige hondenbak en wasstation, evenals een laadbak. Maar gezien de kostbare lading is Sandersons favoriete kenmerk de betrouwbare bediening. “We hebben hier in Florida veel stormen met wind en zware regenval”, zegt ze. “Het is zo fijn om te weten dat we in een solide auto zitten en dat we veilig zijn.”


Video-inzendingen, samen met nieuwe categorieën voor de Defender Service Award 2023, zijn open van 15 juni tot en met 21 juli. Finalisten worden begin november bekendgemaakt met openbare stemming van 15 september tot en met 4 oktober. Meer informatie over de Defender Service Awards en eerdere winnaars hier.

Recent Posts