5 manieren om door het Gemini-seizoen te navigeren“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Terwijl het wiel van de dierenriem draait, betreden we het dynamische en raadselachtige rijk van het Tweelingenseizoen. Gesymboliseerd door de tweeling, brengt deze astrologische periode een wervelwind van energieën en mogelijkheden voor zelfonderzoek met zich mee.

Binnen het rijke tapijt van astrologie heeft elk dierenriemseizoen zijn eigen unieke essentie, waardoor we de kans krijgen om dieper in de mysteries van ons bestaan ​​te duiken. Van 21 mei tot 20 juni, de tijd waarin we onder invloed zijn van Tweelingen, staat in het teken van het verbinden met alle facetten van je mentale vermogens, communicatie en creativiteit.

Alles over Gemini-energie

Terwijl de zomer nadert en de lentekou overgaat in zwoele nachten en zinderende dagen, gaan we dit veranderlijke luchtseizoen in. Als het derde teken van de dierenriem is Gemini de eerste die overgaat van een strikte ‘ik, ik, mijn’-benadering naar’ wij en de onze’-energie. Net als de hemelse tweeling die dit intelligente luchtteken symboliseert, gaat Gemini over dualiteit. Zijn energie heeft betrekking op toegang tot uw meest afgestemde verbeeldingskracht en het leveren van berichten die zowel anderen als uzelf inspireren.

Als ons eerste luchtteken in de dierenriem (het teken van intelligentie en communicatie) is Tweelingen het eerste teken dat de potentiële eenheid van Zelf en ander ziet. Gemini bedient anderen door middel van communicatie. Het creëert en verbindt gemeenschappen door middel van ideeën. Met een behendige geest en charmante communicatieve vaardigheden, wil Gemini dat je sterke punten aanscherpt en deze levert door middel van opzettelijke dienstverlening aan de wereld.

Gemini-energie wordt het eenvoudigst beschreven als de energie van creatie. Als een luchtteken verbindt Gemini je met je vermogen om te denken, dromen en manifesteren. Als de heerser van je handen en armen, stelt Gemini je ook in staat om je grootse ideeën mee te nemen en ze door creatie naar de buitenwereld te brengen. Wat is je boodschap en hoe breng je die over? Hoe krijg je toegang tot zowel je mentale als fysieke aard, zodat je van beide kunt profiteren? Dit zijn de vragen die Gemini ons stelt.

Gemini wordt geregeerd door de planeet Mercurius en wordt ook geassocieerd met de Romeinse god van communicatie. Gemini ziet, synthetiseert en spreekt. Hij heeft wat ze ‘de gave van kletsen’ noemen, het vermogen om zijn perspectief charmant en meeslepend over te brengen. Dit kan zich soms vertalen in wispelturigheid, aangezien Gemini de ene dag het ene kan zeggen en de andere dag kan veranderen. Maar alleen omdat ze beide kanten van de situatie zien en geen paradox. De Tweeling-natuur is van nature aanpasbaar en stelt ons in staat om uit verschillende scenario’s te vluchten terwijl we informatie verzamelen en geven.

Lessen van Tweelingen

Tweelingen verenigt onze innerlijke hemel en onze innerlijke aarde; ons verlangen naar individualiteit en onze aard om voor anderen te zorgen. “Dat is de les die we leren van onze Tweeling: om onze dubbele aard te herkennen en alle aspecten in balans te brengen.” Vaker wel dan niet, zijn de gebieden die we moeten cultiveren onze verbindingen met onze hogere geest en onze verbindingen met anderen.

De hoogste manifestatie van Tweeling-energie is het gebruik van je talenten voor collectieve dienstbaarheid. Dienstbaarheid is een actie die zich uitstrekt van het ene zelf naar het andere. Het overstijgt persoonlijk nut. Dit kan zo groots zijn als het oprichten van uw eigen non-profitorganisatie of zo eenvoudig als een goede luisteraar zijn. Vaak komt uw punt veel beter over als u communiceert op een manier die de mensen om u heen erkent en eert, niet alleen uzelf. Dienstbaarheid overstijgt persoonlijk nut en breidt actie uit van het ene zelf naar het andere. Het eren van de dualiteit betekent dat je niet hoeft te kiezen tussen jezelf en anderen ten goede komen. Je kunt beide omarmen.

Bij manifestatie en dagelijkse creatie komt de Gemini-beoefening wanneer je een flits van inspiratie ontvangt en leert erop te vertrouwen. Of wanneer u een helder, gedurfd idee heeft en dit deelt, zelfs als het buiten de norm valt. Een sterke Tweeling zal weten dat zijn ideeën en passies een doel dienen, en hij laat zichzelf niet in de weg staan ​​om ze met anderen te delen.

Over het algemeen herinnert Gemini-energie ons eraan om ons creatieve potentieel te benutten en met anderen te delen. Door toegang te krijgen tot ons hogere zelf en onze verbinding met anderen te versterken, kunnen we meer vrede, balans en vervulling vinden.

5 rituelen om u te helpen navigeren door het Gemini-seizoen

Op zoek naar praktische toepassingen en vieringen van Gemini-gerelateerde sterke punten? Probeer een van deze praktijken.

1. Oefen yoga

Tweelingen wordt niet alleen geassocieerd met je geest, maar ook met je handen, polsen en onderarmen. Het oefenen van rekoefeningen en yogahoudingen die spanning krachtig loslaten en kracht opbouwen in deze gebieden kan vooral nuttig zijn tijdens het Gemini-seizoen.

Polsrollen
Kom in een comfortabele zithouding. Begin met je handen in je schoot en haal een paar keer diep adem. Als je klaar bent om te beginnen, breng je de ruggen van je handen en polsen naar elkaar zodat je vingertoppen naar de grond wijzen. Til je ellebogen op zodat je onderarmen evenwijdig aan de vloer zijn. Houd de verbinding tussen de ruggen van uw handen en draai langzaam uw vingertoppen om eerst naar uw lichaam en vervolgens naar het plafond te wijzen. Wanneer u het einde van uw mobiliteit bereikt, beweegt u uw handpalmen naar elkaar toe en brengt u de basis van uw handpalmen naar elkaar voordat u over uw handen rolt, zodat de ruggen van uw handen elkaar weer raken en uw vingertoppen naar beneden wijzen. Maak nog een paar langzame, opzettelijke cirkels in dezelfde richting voordat je de richting omkeert en herhaalt.

Chaturanga
Begin in de houding van het kind. Haal een paar keer diep adem om jezelf te centreren. Als je er klaar voor bent, verplaats je jezelf naar handen en knieën en voer je de plankhouding in. Afhankelijk van je gewenste intensiteit, kun je je knieën omhoog houden of naar de grond laten zakken. Buig op een uitademing je ellebogen en laat jezelf langzaam naar de grond zakken in Chaturanga, waarbij je je ellebogen langs je zij houdt en ervoor zorgt dat je heupen niet naar de grond zakken. Adem vanaf hier in terwijl je je achteroverbuiging vindt. Je hebt twee opties:

1. Je kunt je lichaam op de grond laten zakken en de Cobra Pose aannemen door je handpalmen tegen de mat te drukken en je kin en borst van de grond te tillen; of

2. Je kunt een paar centimeter boven de grond pauzeren en overgaan in de opwaarts gerichte hond door op je voeten te gaan staan ​​terwijl je je borst naar voren schuift en je armen strekt, terwijl je je onderlichaam van de grond houdt.

Vanuit beide posities, adem uit en breng je heupen omhoog en terug in de naar beneden gerichte hond, waarbij je je voeten en handen stevig in de mat drukt. Haal hier 5 keer langzaam adem. Herhaal zo vaak als je wilt.

Adelaar pose
Begin bovenaan je mat te staan. Verplaats je gewicht naar je rechterbeen en til je linkerhiel van de grond. Kruis je linkerdij over je rechter, plaats de tenen van je linkervoet op de grond naast je rechtervoet of wikkel je voet om je rechterkuit. Ga laag in je heupen zitten en span je core aan. Strek dan je armen wijd uit in de vorm van een “T”. Breng beide armen voor je en plaats je rechterelleboog boven je linkerelleboog. Buig beide ellebogen en reik met uw vingertoppen naar de hemel. U kunt de achterkant van uw handpalmen tegen elkaar drukken of proberen uw rechterhandpalm aan te raken met uw linkervingertoppen. Til je ellebogen weg van de vloer en haal 5 keer langzaam adem in de adelaarshouding. Als je klaar bent, ontspan je en ga je weer bovenaan je mat staan. Om aan de andere kant te herhalen, breng je je rechterdij bovenop je linkerdij en plaats je je linkerelleboog bovenop je rechterelleboog.

2. Oefen Mudra

Probeer de uttarabodhi mudra, de mudra van de hoogste verlichting. Je zou kunnen merken dat, afgezien van het vergroten van je bewustzijn, het uitvoeren van deze mudra de mobiliteit van je vingers en handen vergroot.

Begin in een comfortabele zittende positie en breng je handen naar je navel. Verstrengel je vingers met kracht en intentie, maar maak ze niet te strak. Laat je twee wijsvingers los en breng ze naar elkaar toe. Laat je twee duimen los en breng ze naar elkaar toe. Je wijsvingers moeten omhoog wijzen en je duimen moeten naar beneden wijzen. Terwijl je de uttarabodhi mudra vasthoudt, concentreer je je op je ademhaling of observeer je gedachten en emoties zonder oordeel. Laat je adem langzaam zijn en je geest stil.

3. Journaling-prompts

Neem de lessen van Tweelingen in je op door jezelf toe te staan ​​dagboekaanwijzingen te onderzoeken die verband houden met je gedachten en doel:

• Welke boodschappen denk je dat je hier bent om met anderen te delen?

• Hoe zou je deze berichten willen delen?

• Wat was je meest recente inspiratie of idee?

• Hoe vaak deel je je inspiraties of handel je ernaar? Zo niet, wat denk je dat je tegenhoudt?

4. Schrijven in vrije stijl

Freestyle schrijven is een krachtige uitlaatklep voor je ideeën, waardoor ze kunnen ontsnappen aan de beperkingen van je geest, wat een gevoel van bevrijding, creatieve verkenning en zelfreflectie bevordert. Door je gedachten een stem te geven en ze te erkennen door te schrijven, kun je helderheid krijgen, inzichten genereren en verbanden ontdekken tussen ogenschijnlijk ongerelateerde ideeën.

Zoek een rustige en comfortabele ruimte waar je je kunt concentreren zonder afleiding. Stel een timer in voor vijf minuten of langer, afhankelijk van uw voorkeur en beschikbaarheid. Pak pen en papier of open een blanco document op je computer. Start de timer en schrijf continu zonder te pauzeren of je zorgen te maken over stijl, grammatica of interpunctie. Laat je bewustzijnsstroom vrijelijk op de pagina of het scherm stromen. Schrijf alle gedachten, ideeën of gevoelens op die in je opkomen zonder oordeel of censuur. Maak je geen zorgen over coherentie of grammatica of organisatie. Het doel is om je gedachten natuurlijk en ongecensureerd te laten stromen. Blijf schrijven tot de timer afgaat, zelfs als je denkt dat je niets te zeggen hebt. Omarm elk moment van onzekerheid of een writer’s block en houd je pen in beweging of je vingers aan het typen.

5. Gebruik Baoding-ballen

Baoding-ballen worden verondersteld te zijn ontstaan ​​in Baoding, China, tijdens de Ming-dynastie. Het oefenen van oefeningen met hen kan de kracht van vingers en onderarmen verbeteren en de behendigheid verbeteren. Bovendien wordt aangenomen dat deze oefeningen helpen om de bovenste en onderste vermogens te integreren en toegang te krijgen tot wat de traditionele Chinese geneeskunde energetische meridianen noemen, die verbinding maken met orgaansystemen door het hele lichaam. Door Baoding-ballen te gebruiken, kunt u uw lichaam, geest en ziel harmoniseren.

Een oefening voor beginners omvat het draaien van de ballen met de klok mee in de palm van je hand voor een paar rotaties en dan tegen de klok in voor zoveel sets als je comfortabel kunt. Het is belangrijk om ook te oefenen met je niet-dominante hand en aandacht te besteden aan de houding van je schouders en ellebogen terwijl je de ballen manipuleert. Probeer je schouders op je rug te laten ontspannen en houd je ellebogen los. Het kan gemakkelijk zijn om hier spanning in te laten sluipen; vergeet niet te ontspannen en plezier te hebben.

GERELATEERD: Wat uw zonneteken in astrologie over u zegt

Over onze bijdrager

Sierra is een schrijver, yogi en muziekliefhebber die in de Pacific Northwest woont. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Ze schrijft en leert alles over verbinding: verbinding met het lichaam, met de natuur en met de universele liefde die ons bij elkaar houdt. Ze is ook de auteur van Your Year of Magic, een maanmagisch dagboek en heksenwerkboek.

Voor gratis yoga en heksenwijsheid, vind je Sierra op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts