3 veelvoorkomende misvattingen over kernkracht“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Het brandende gevoel van het opbouwen van kernkracht kan ongelooflijk bevredigend zijn, of je nu Plank Pose vasthoudt of moeite hebt om je laatste set crunches af te maken. Die verbranding kan je een gevoel van voldoening geven, maar het zou niet je enige maatstaf moeten zijn voor kernkracht.

De kern is het letterlijke centrum van je lichaam, een belangrijke overgangszone tussen je bovenste en onderste ledematen. Als het sterk is, maakt het al je bewegingen efficiënter.

Maar echte kernkracht wordt niet bepaald door strakke, strakke spieren en een platte buik.

De volgende misvattingen over kernkracht kunnen ervoor zorgen dat u uw buik niet volledig ontwikkelt. Door te leren hoe kernkracht daadwerkelijk wordt gecultiveerd, kunt u uw kracht ontwikkelen op manieren die uw praktijk en het dagelijks leven volledig ondersteunen.

3 veel voorkomende misvattingen over kernkracht

1. Het draait allemaal om het sixpack

De formele naam voor de oppervlakkige ‘sixpack’-spier, die loopt van de basis van het borstbeen en de voorste ribben naar het schaambeen, is de rectus abdominis. Je kunt deze spier voelen aangrijpen tijdens Plank and Forearm Plank en in armbalansen zoals Bakasana (Crow of Crane Pose). Wanneer het volledig samentrekt, zorgt het ervoor dat je je buik opschept en je lage rug rond.

Maar er is veel meer aan kernkracht dan de rectus abdominis. Een aantal spieren omringen en ondersteunen uw buik en stellen u in staat om in alle verschillende richtingen te bewegen, inclusief de interne en externe schuine standen, transversale abdominis, erector spinae, quadratus lumborum en het ademhalingsdiafragma, evenals het bekkendiafragma.

Verken houdingen die al deze spieren aanspreken, wat zo simpel kan zijn als het toevoegen van supermannen en zijplanken aan je gebruikelijke routine. Hoewel de resultaten niet altijd zichtbaar zijn, zult u het verschil voelen in uw vermogen om uitdagende houdingen uit te voeren met minder inspanning.

2. Je moet spieren inkorten om ze te versterken

Concentrische contractie, wanneer je de twee uiteinden van een spier dichter bij elkaar trekt, is misschien wel de meest gebruikelijke manier om kracht op te bouwen. Maar het is niet de enige manier.

Een spier kan ook worden versterkt met isometrische contracties, die de spier spannen zonder de lengte te veranderen. Bijvoorbeeld wanneer u op enig moment tijdens crunches stopt en stil blijft staan ​​of Boat Pose aanhoudt.

Kracht ontwikkelt zich ook door excentrische samentrekkingen, die een spier aangrijpen als deze langer wordt onder belasting, bijvoorbeeld wanneer je je hoofd en schouders langzaam terug naar de grond laat zakken na Boat Pose.

Een gevarieerde benadering van kernkrachttraining is de sleutel om uw dagelijkse bewegingen te ondersteunen.

3. Kerntrainingen moeten je uitputten

Een echt functionele core gaat over meer dan kracht alleen. Het ontwikkelen van uw buikspieren houdt ook in dat u ze op verschillende manieren moet strekken voor flexibiliteit en mobiliteit. Uw vermogen om te draaien of zijwaarts te buigen vereist flexibiliteit in de obliques en quadratus lumborum. Uw vermogen om in achteroverbuigingen te komen, is afhankelijk van de elasticiteit in de rectus abdominis en de andere voorste spieren van de kern. Het is belangrijker dat uw training grondig en goed afgerond is dan vermoeiend.

Geniet in ieder geval van die verbranding als je wilt. Maar laat je kernkrachtoefening daar niet eindigen.


Rachel Land is een Yoga Medicine-instructeur die groeps- en één-op-één yogasessies aanbiedt in Queenstown, Nieuw-Zeeland, evenals on-demand op Practice.YogaMedicine.com. Gepassioneerd door de real-world toepassing van haar studies in anatomie en afstemming, gebruikt Rachel yoga om haar studenten te helpen kracht, stabiliteit en helderheid van geest te creëren. Rachel is ook co-host van de nieuwe Yoga Medicine Podcast.Recent Posts