3 manieren om in de halve maanhouding te komen (die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien)“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

Half Moon Pose (Ardha Chandrasana) wordt bepaald door veelzijdigheid. Het is een staande houding, een heupopener, een borstopener en een zijlichaamverlenger. Het is een yogahouding die op vrijwel elk aspect van je lichaam werkt en niet alleen kracht opbouwt, maar ook de balans en proprioceptie verbetert.

Toch diezelfde veelzijdigheid is niet altijd van toepassing op hoe we overgaan in de pose. In de meeste yogalessen worden we gecued in Half Moon Pose van Warrior 2 of Triangle. Dat is het. Deze overgangen zijn vertrouwd, betrouwbaar en veilig. Maar er zijn meer unieke manieren om de Halve Maan-houding in te gaan die het aanpassingsvermogen weerspiegelt en je lichaam en hersenen op een andere manier uitdaagt dan normaal.

De volgende overgangen zijn bedoeld om je een beetje speling op je mat te laten ervaren. Zoals met alles, hoe meer je ze oefent, hoe gemakkelijker ze zullen worden om uit te voeren.

3 manieren om in de halve maanhouding te komen (die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien)

1. De gedraaide vouw

Waarom kom je niet in Half Moon vanaf de voorkant van de mat? Deze variatie maakt het gemakkelijker om uw evenwicht te bewaren, aangezien uw zwaartepunt lager begint – en blijft – dan normaal.

Hier is hoe het te doen: Begin in staande voorwaartse buiging (Uttanasana). Plaats uw rechterhand op de grond of een blok onder uw voorhoofd. Buig je rechterknie en til je linkerarm op naar het plafond terwijl je je borst naar de lange linkerzijde van de mat draait. Buig uw linkerelleboog en wikkel deze om uw rug, waarbij u indien mogelijk contact maakt met uw rechterheup, dij of knie. Verplaats uw gewicht naar uw rechterhand en -voet. Til langzaam je linkerbeen op achter je, duw door je hiel en open je lichaam naar links. Strek je staande been en probeer je schouders te stapelen. Houd je linkerarm achter je rug of reik hem naar het plafond. Voor meer uitdaging, beweeg je rechtervingertoppen van het blok of de mat en, als je je evenwicht kunt bewaren, reik je arm naar de voorkant van de kamer.

2. Zittend figuur 4

Deze overgang naar Half Moon Pose is mijn favoriet omdat het ons van een zittende naar een staande houding brengt – iets dat vrij zeldzaam is in een yogapraktijk. Dit vereist een zekere mate van heupflexibiliteit en kracht om uit te voeren, dus leraren, houd je leerlingen in gedachten wanneer je besluit om het al dan niet te doen.

Hier is hoe het te doen: Ga zitten met je voeten op de grond voor je en je knieƫn gebogen. Plaats je linkerenkel op je rechterknie in de vorm van een 4 en je handen op de mat achter je. Houd uw linkervoet gebogen terwijl u uw benen van links naar rechts begint te zwaaien, waarbij u uw voet steeds dichter bij de vloer aan uw rechterkant brengt. Plaats uiteindelijk je linkervoet op de grond met je tenen naar de voorkant van de mat gericht. Je linkerheup zal van de mat komen. Leun naar voren met je borst en reik met je linkerarm naar de voorkant van de mat terwijl je je afzet met je rechterhand achter je. Druk je linkerhand in de mat terwijl je al je gewicht naar je linkervoet en rechterscheen verplaatst. Plaats je rechterhand op je rechterheup terwijl je naar voren leunt en op je linkervoet gaat staan, waarbij je je rechterbeen naar de muur achter je reikt. Strek je linkerbeen en reik met je rechterarm naar het plafond.

3. Zijplank

Deze overgang kan worden uitgevoerd vanuit elke versie van Side Plank (Vasisthasana). Bekijk de video hierboven voor een extra vierde optie, beginnend met je onderste knie die op de mat rust voor ondersteuning.

Hier is hoe het te doen: Begin in Side Plank met je rechterhand en buitenste rand van je rechtervoet op de mat. Zorg ervoor dat uw rechterschouder boven uw pols is gestapeld voor maximale stabiliteit. Beweeg uw linkervoet iets boven uw rechterenkel of de mat. Buig je linkerknie en trek hem naar je borst. Kijk naar je rechterhand en begin je borst naar de mat te draaien terwijl je op je rechtervingertoppen komt en je linkervoet naar de voorkant van de mat stapt. De exacte plaatsing van je voet en de afstand tot de voorkant van de mat zijn niet van belang. Druk stevig door alle hoeken van je linkervoet. Verplaats je gewicht naar je linkervoet en breng je linkerhand naar de mat voor je. Draai je hele lichaam naar de rechter lange kant van de mat terwijl je je rechterhand naar je rechterheup brengt en je rechterbeen optilt. Duw door je opgetilde hiel en reik met je rechterarm naar het plafond om jezelf in Half Moon te bevinden!

GERELATEERD: 5 manieren om Warrior 2 Pose te rangschikken (die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien)

Over onze bijdrager

Sarah White is een aanbieder van voortgezet onderwijs in Dubai. Haar creatieve sequencing-stijl komt voort uit haar eigen nieuwsgierigheid en verkenning van het menselijk lichaam en vele andere bewegingsdisciplines. Lees meer over Sarah en haar Creative Sequencing Teacher Training hier of volg haar op instagram @Sar_white voor meer creatieve inspiratie.Recent Posts