3 dingen die je waarschijnlijk niet wist over vasten (zelfs we waren gevloerd)
Bij intermitterend vasten is het belangrijk om het eetvenster te kiezen dat het beste bij uw levensstijl past. Iedereen heeft misschien een ander schema, maar als je het kunt zwaaien, raadt Hendricks aan om je calorieën eerder op de dag te stapelen. “[Getting] het grootste deel van je calorieën vroeg op de dag lijkt te zijn waar het onderzoek naar wijst”, merkt hij op.

Neem bijvoorbeeld deze gerandomiseerde gecontroleerde studie, die deelnemers met obesitas op hetzelfde caloriebeperkte dieet zette. Het enige verschil tussen de twee groepen was hoe ze die calorieën verdeelden: “Een van de [the groups] nam 70% van hun calorieën bij het ontbijt en de lunch, en een ander nam 55% van hun calorieën bij het ontbijt en de lunch, en de rest bij het avondeten”, legt Hendricks uit. “Zonder te veranderen wat ze aten, alleen maar te veranderen wanneer ze het aten, groep die 70% van hun calorieën at bij het ontbijt en de lunch, verloor meer gewicht [and] bloeddruk ging omlaag.” Netjes, niet?

Het is zeker een zaak voor een groter ontbijt. Zelfs als vasten zelf niet haalbaar voor je is, “is de kracht om je calorieën eerder op de dag te verplaatsen en te minimaliseren hoeveel je laat eet het overwegen waard”, merkt Hendricks op.

Recent Posts