25 Savasana-nummers die je nodig hebt in je afspeellijst“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote, a.btn, ao-button”} }”>

De deur uit? Lees dit artikel over de nieuwe Outside+ app die nu beschikbaar is op iOS-apparaten voor leden! >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}”>Download de app.

De meest memorabele Savasana’s kunnen de grenzen van tijd en ruimte lijken te overstijgen. Je ervaart verstilling, overgave en loslaten. Je komt tevoorschijn en voelt je hersteld en misschien getransformeerd. Misschien vind je zelfs troost in jezelf. Hoewel de hoogtepuntmomenten van je yogabeoefening in stilte kunnen plaatsvinden, merken velen van ons dat ons vermogen om echt rust te ervaren onmiskenbaar wordt bepaald door muziek.

De invloed van muziek op onze stemming is… ingewikkeld. Persoonlijke voorkeuren spelen zeker een rol, net als bepaalde complexe neurofysische reacties, zoals het vrijkomen van neurotransmitters als reactie op de sfeer van een lied of hartslag die zich afstemt op het ritme.

Maar je hoeft de fijne kneepjes van hoe muziek je humeur beïnvloedt niet te begrijpen om te herkennen wanneer het gebeurt. Het enige dat u echt moet weten, is dat wat u hoort de diepe en sombere ervaring die Savasana is, moet versterken, niet afdoen. Dat exacte elixer is uniek voor elk individu, maar als je het ervaart, weet je het.

De volgende Savasana-liedjes – sommige instrumentaal, andere met tekst en allemaal rustgevend – hebben een snaar geraakt bij ons, studenten en docenten die we kennen, en miljoenen anderen die van muziek houden, wat betekent dat ze waarschijnlijk een soortgelijke ervaring bij jou zullen oproepen of je leerlingen. Er is maar één manier om het zeker te weten.

25 must-try Savasana-liedjes

Mystieke muziek

Ashana | “Ziel samensmelten”

Ashana’s zwevende zang en resonerende klankschalen maken haar tot een van de belangrijkste New Age-artiesten van onze tijd. Met meer dan 18 miljoen downloads is dit haar bekendste (en misschien wel meest aangrijpende) nummer dankzij de zangerige boventonen en die engelachtige stem.
Duur: 9:36

Anouschka Shankar | “Naakt”

De dochter van de begaafde sitarist en sociaal icoon Ravi Shankar heeft haar eigen weg gevonden in de hedendaagse muziekwereld met haar kijk op traditionele Indiase muziek. In 2003 werd ze de eerste Indiase vrouw die werd genomineerd voor een Grammy. “Naked”, een nummer van een ander Grammy-genomineerd album, Opstaanis slechts een van haar consequent opvallende nummers met de sitar.

Duur: 4:16

MC YOGI | “Shanti (vrede uit)”

MC YOGI is een game-changer geweest in de samensmelting van traditionele oosterse muziek en moderne hiphop en biedt tal van geweldige yogatracks. Maar er gaat niets boven dit Indiaas geïnspireerde nummer voor een rustgevende Savasana. Yogaleraar Erin Stewar beschouwt het als een Savasna-must.

Duur: 6:59

Michael Mandrell en Benjy Wertheimer | “Santosa (Tevredenheid)”

Deze muzikanten hebben samen slechts één album gemaakt en het afsluitende nummer is transporterend. Het comfort dat het met zich meebrengt, is zeker terug te voeren op de warme klanken van traditionele instrumenten, waaronder de esraj, tamboura en tabla.

Duur: 8:36

Dean Evenson, Scott Huckabay, Phil Heaven | “Heilige afstemming”

Dit Keltisch getinte ambientnummer is het favoriete nummer van yogastudente Kristen Lindblad om je in Savasana te nestelen. “Het kan een diepe emotie bij me oproepen terwijl ik in die ontspannen toestand ben”, zegt ze.
Duur: 8:37

Heilige Aarde | “Ademruimte”

Met meer dan 38 miljoen downloads is dit zalige nummer een andere favoriet bij fans. Het is gebaseerd op de bansuri, een traditionele Indiase bamboefluit, samen met het geronk van krekels op de achtergrond.
Duur: 8:06

Jane Winther | “Om Mani Padme Hum 1”

De muziek van Jane Winther is minimalistisch maar weelderig, rustgevend en bijna betoverend. Dit nummer, haar meest populaire, voegt de beoefening van mantra toe aan Savasana. Probeer het in traditionele Savasana of zelfs tijdens een herstellend ondersteunde Supta Baddha Konasana (Reclining Bound Angle Pose).

Duur: 8:24

Albumhoes voor Resonance Meditation van Beautiful Chorus
(Foto: albumhoes voor Resonance Meditation van Beautiful Chorus)

Instrumentale nummers

Mooi refrein | “Hartchakra”

Het album resonantie meditatie, van de populaire onafhankelijke vocale groep Beautiful Chorus, leidt je door elk van de zeven chakra’s. “[It’s] geweldig als je iets zoekt zonder gesproken woorden”, zegt yogastudente Rachel Blake. Hoewel elk van de nummers zou kunnen werken tijdens Savasana, beveelt Blake “Heart Chakra” aan.
Duur: 4:40

Echo Ark | “Bloemenhymne”

Het ontspannende elektrische gitaarnummer gedrenkt in reverb is zo rustgevend. (Fans van Mazzy Star’s “Fade Into You” zullen het bekend voorkomen.) Dit nummer is een van de slechts vier nummers van de artiest op Spotify, en we zouden er graag meer willen hebben.
Duur: 3:35

Brian Eno | “Altijd terugkerend”

Ambient-muziekproducer Brian Eno stript alles in deze piano- en gitaarballad. De belangrijkste hook loops door het hele nummer, waardoor het gemakkelijk is om je in die zalig hypnotiserende Savasana-staat te nestelen.
Duur: 4:04

Oost bos | “Hou vol”

De in Portland gevestigde yogaleraar Ryan Ashley zegt dat ze altijd dit ‘relatief onbekende en delicate’ nummer van East Forest’s speelt Muziek Meditaties album voor Savasana. Ze vindt het griezelig bedreven om studenten in staat te stellen ’tot rust te komen en diep in zichzelf te vallen’.

Duur: 8:50

Olafur Arnalds | “Het lied van morgen”

Deze opbeurende maar delicate pianoballad zorgt voor een gemakkelijke afsluiting van elke yogabeoefening, met name herstellende of Yin. Als je een volledig album wilt voor je yogabeoefening, biedt de uitgebreide discografie van de IJslandse componist voldoende opties.
Duur: 3:07

Hoes van Yo La Tengo-album4444

Jo La Tengo | “Groene pijl”

De melancholische gitaar van dit nummer kronkelt door een veld van krekels voordat het oplost in ritmische drums. “Ik krijg er gewoon een zone van”, zegt yogaleraar Harvest Radich, die vertrouwt op dit nummer van het album van de band uit 1997, Ik kan het hart horen kloppen als één, als haar go-to Savasana-nummer.
Duur: 5:43

Manose | “Land van de Medicijnboeddha”

Manose, een begenadigd fluitist uit Nepal, bevat 10 instrumentale meditaties in dit nummer van het album Bel binnen. Het is gebaseerd op het rustgevende geluid van beekjes, windgong en de bansuri, een oud fluitachtig instrument. Geneeskunde, inderdaad.
Duur: 7:00

Hedendaagse liedjes

Audra Mae | “Altijd jong”

Mae’s cover van de klassieker uit de jaren 60 van Bob Dylan ziet af van begeleidende muziek om de bijgebrachte wijsheid te benadrukken. “Moge je altijd voor anderen doen, en anderen voor jou laten doen.” Haar vertolking van het nummer geeft de les een gevoel van afsluiting, net als bij de tv-serie ‘Sons of Anarchy’.
Duur: 2:50

Langzaam duiken | “Vallende as”

Een zachte, knutselende piano bouwt zich langzaam op in gelaagde zang van de iconische shoegaze-band uit de jaren 90 die keer op keer “thinking about love” zingt. Deze indietrack is een perfecte set-it-and-forget-it Savasana-track.
Duur: 8:00 uur

Jeff Buckley | “Hallelujah”

Wijlen Jeff Buckley stelt nooit teleur. Zijn croonerstem is kenmerkend emotioneel in deze elektrische versie van de klassieker uit de jaren 90 van componist Leonard Cohen. Die hemelse falsetto’s kunnen goddelijke vervoering teweegbrengen.
Duur: 6:53

Nouela | “Het geluid van de stilte”

In deze angstaanjagende cover van Simon & Garfunkel worden Nouela en haar hese zang niet begeleid, behalve af en toe een pianoakkoord. Het is alsof de ruimte ertussen het geluid weerkaatst tegen de muren. Yoga-dagboek hoofdredacteur Renee Schettler vindt het vooral rustgevend voor studenten na een avondje oefenen met weinig licht.
Duur: 3:23

John Lennon | “Voorstellen”

Hoewel deze klassieker meer dan 50 jaar geleden is opgenomen en uitgebracht, spreekt hij alle generaties aan met een boodschap die nog steeds doorklinkt: “Stel je voor dat alle mensen de hele wereld delen… Ik hoop dat je je op een dag bij ons zult voegen en dat de wereld als één geheel zal leven. .”

Duur: 3:07

Elektronische muziek

Slow Dancing Society | “Een lied dat je zal helpen herinneren om te vergeten”

Deze ambient-rockproductie van soloartiest Drew Sullivan explodeerde in populariteit nadat yoga-influencer Rachel Brathen het in regelmatige rotatie op haar Yoga Girl-afspeellijst van de maand plaatste. Het verdient de hype.
Duur: 6:14

Willekeurige Rab | “Veter”

Met zijn zachte beat en sereen zuchtende strijkers brengt Random Rab’s “Lace” een boeiende combinatie van downtempo-elektronica en traditionele snaarinstrumenten naar Savasana.
Duur: 3:47

Télépopmusik en Angela McCluskey | “Ademen”

Met zijn hogere BPM is deze track vooral geschikt voor het volgen van een high-energy les. En met zijn verhoogde tempo kan het studenten helpen die langdurige stilte een uitdaging vinden om minder te worstelen. De zweem van cool-lounge-vibes maakt het een ideale overgang van yogatijd naar sociale tijd.

Duur: 4:42

gelei | “Jij bent degene die ik nodig heb”

De unieke mix van downtempo breakbeat en rustgevende zang zorgen voor een boeiende Savasana. De teksten zijn minimaal en repetitief, wat weinig afleiding betekent voor rustende yogi’s.
Duur: 3:37

Albumhoes voor In Return van ODESZA.
(Foto: ODESZA | “Kusanagi”)

ODESZA | “Kusanagi”

Dit uitbundige nummer van Odesza’s doorbraakalbum uit 2014, In ruil, straalt geluk uit. Elektronische noten glinsteren en kabbelen terwijl speelse stemmen op de achtergrond dartelen en je voelt het plezier van een zorgeloze zomerdag.
Duur: 3:28

Sol stijgt | “Het licht”

Met zijn opbeurende melodie creëert dit nummer een optimistische maar rustgevende sfeer waarin je kunt nagenieten van je oefening. Je loopt letterlijk trillend als een lichtstraal de studio uit.
Duur: 3:34

Over onze bijdrager

Sierra is een schrijver, yogi en muziekliefhebber die in de Pacific Northwest woont. Ze beoefent al bijna tien jaar yoga en is in 2018 gecertificeerd om les te geven. Ze schrijft en leert alles over verbinding: verbinding met het lichaam, met de natuur en met de universele liefde die ons bij elkaar houdt. Ze is ook de auteur van Your Year of Magic, een maanmagisch dagboek en heksenwerkboek. Voor gratis yoga en heksenwijsheid, vind je Sierra op thelocalmystic.com, op Instagram @thelocalmystic en op YouTube.Recent Posts