Nieuws

Om namah shivaya

ॐ नमः शिवाय

Om Namah Shivaya

De lente staat voor de deur, uit mijn slaapkamerraam zie ik de knoppen al aan de bomen zitten. Nog even en we vegen alle winterbacillen zo whoppa! de deur uit. Hier thuis ging het vanaf januari bergafwaarts met de weerstand. Griep, oorontsteking, keelontsteking, ‘gewoon’ verkouden, maagpijn, moeheid, krentenbaard en zelfs netelroos kwamen in een grote lange, tergend trage en misselijkmakende file voorbij… verspreid over mezelf en de kinderen tot op moment van schrijven. Van mij mag februari en maart geskipt worden, elk jaar weer ervaar ik een diepe somberte in deze maanden. Met als lichtpuntje… Fuerteventura!

Ook dit jaar vertrok ik naar mijn zonnige escape eiland, dit keer waren we met 11 in totaal. Elke dag yoga, suppen, surfen, wandelen en dit keer ook een bijzondere volle maan ceremonie tussen 14 en 23 februari 2019. Wat heb ik me daar opgeladen! Maar wat voelde ik me dit keer extra slecht toen ik weer thuis was. Daar moet ik iets mee, iets met meer weg gaan in de winter zoals ik mezelf al jaren beloof…
Met name om in contact te zijn vanuit een vertrouwen en diepe waarheid met mezelf en de natuur en de 5 elementen in mezelf en om me heen. In de winter mis ik de oplaadpunten doordeweeks op het water (suppen!) of iets kleins als lopend boodschappen doen met tussendoor een drankje op het terras. De warmte, de zonnestralen doen me goed. Ook het zeewater, zout water, doet me goed. Het wandelen op de ruige aarde, klimmen naar de vulkaan, hoog in de wind staan: dat zijn de momenten dat je voelt dat je leeft. En dat je verbonden bent met de aarde om je heen. Als ik met een verkouden hoofdpijnkop in Roermond in de file sta om thuis te komen vanuit de studio, tussen Duitse kentekens, dan voel ik dat niet.

Ook de sterrenhemel is fantastisch op Fuerteventura: geen lichtvervuiling! Tijdens de volle maan speelde mijn collegaatje Jorine op haar ukelele ‘Om namah shivaya’ en samen met de groep zongen we er een deuntje bij. Wat een impact!

Om Namah Shivaya is een heilige mantra, historisch gezien als een aanbidding van Lord Shiva. Het chanten van deze mantra helpt je om naar binnen te gaan, een meditatieve staat te bereiken en om je gesteund te voelen. Het is een krachtige mantra die je beschermt en je helpt om in balans te komen.

Om bestaat uit 3 delen: ‘A-U-M’, die de drie lichamen (lichaam, geest en ziel) van de drie toestanden (waken, slapen en dromen) en de drie niveaus van bewustzijn (bewust, onderbewust en onbewust) omvatten.

Dan komt de universele eenheid van de vijf elementen:

Na staat voor aarde

Ma staat voor water

Śi (shi, sji) staat voor vuur

staat voor prana / lucht

Ya staat voor ether of spirit

De totale betekenis ervan is dat “universeel bewustzijn één is”.

Ik ga m’n neus nog eens snuiten en de mantra even meeneuriën. In gedachten is hetvervolgens al volop lente in mijn hoofd, loop ik met blote voeten door het gras, sta ik al op een supboard, maak ik een vuurtje in de tuin en vlieg ik daarna weer naar Fuerteventura. Yep, ik voel me weer verbonden. 

Ga je mee volgend jaar? http://www.purasup.nl/fuerteventura