Nieuws

Nieuw in de studio: natuurlijke verzorgingsproducten van MizuNatura

Zoals je misschien weet kom ik al een tijdje met regelmaat op Fuerteventura. Een bewuste vibe heerst daar omtrent afval, reductie, scheiding, aandacht voor plastic soup. Ook het eten, de producten op marktjes zijn ‘local’, bio en natuurlijk. Zo ook de verzorgingsproducten van Mizu Natura. Ik kwam eigenaresse Marisa tegen op een marktje in surfersdorp Lajares. Twee kinderen aan haar rokken, eentje ervan moest poepen. Met een verontschuldigend gezicht racete ze ervandoor. Ik vond het een te gekke eerste ontmoeting. Los niños primero ;-) Anyway, ik wachtte geduldig tot ze terug was, bekeek en besnuffelde o.a. haar zeepjes, natuurlijke deodorant en olietjes. Ik kocht een blikje gezichtsbalsem, vervolgde m’n surfdagje en… spoedde me binnen een week snel terug naar haar kraam voor meer!

Wat rook het lekker! Wat deed het goed! Wat zag het er leuk uit! En, wat was het supergoed van alleen maar natuurlijke producten gemaakt! Ik kocht lippenbalsem, gezichtsolie, een huidbalsem en sunblock, gebruikte het daar en nam het mee naar huis. De olie ging het snelst op, de paniek sloeg toe. 

Wanneer ga ik weer naar Fuerte voor een nieuwe batch? Hmm, te laat, ik zal even zonder moeten zitten.. of?
Ik contacteerde Marisa. Zou het niet mogelijk zijn wat producten in de studio te kunnen verkopen? Buiten dat ik anders heus wel een persoonlijke bestelling had gedaan, was ik heel erg verheugd dat ze ja zei!

Maarrr… al doende leert men: ik heb wel eens vaker spulletjes waar ik zelf in eerste instantie enthousiast over was, willen verkopen in de studio. En niet iedereen deelt hetzelfde enthousiasme als ik, en dan zat ik met die ingekochte spullen + verlies. Dusss ik deed afgelopen week eerst een kleine bestelling bij haar.. Zodat een paar mensen buiten mezelf eens kennis kunnen maken met haar eerlijke, pure verzorgingsproducten. Als het bevalt doe ik in de zomer een nieuwe, grotere bestelling. Hou de balie in de gaten voor de producten, koop iets als je wil en laat me vooral weten wat je ervan vindt.

Ik weet zeker dat er mensen zijn die dit echt superfijn gaan vinden! Weg met al die chemische shit! en de prijzen zijn ook heel eerlijk! Bovendien is het eyecandy! (we hebben het hier ook over de sunblock ;-)

Welke word jouw favoriet?

X Wieneke 

 

Haar story:

水 Sui of Mizu, wat ‘water’ betekent, vertegenwoordigt de vloeiende, vloeiende, vormloze dingen in de wereld. Naast rivieren, regen en zeeën worden planten ook onder sui gecategoriseerd, omdat ze zich aanpassen aan hun omgeving, groeien en veranderen volgens de richting van de zon en de veranderende seizoenen. Bloed en vloeistoffen worden vertegenwoordigd door sui, evenals mentale of emotionele neigingen tot aanpassing en verandering. Sui kan geassocieerd worden met emotie, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, souplesse en magnetisme.

Natura het poëtische woord en combinatie van aarde, wind, vuur en lucht. Fuerteventura is een plaats die deze elementen in de woestijn grondt, vulkanische vlakten die mijn thuis zijn geworden. Omringd door surfen, zon, zand en natuur, het is rijk aan mensen, vriendschappen en een bron van geweldige ingrediënten en creatieve ideeën.

Het is de bedoeling van MizuNatura om een gezonde, mooie huid te leveren zonder agressieve gifstoffen of chemicaliën. We zijn trots op het inkopen van ingrediënten en verpakkingen, voornamelijk van Fuerteventura en binnen Europa, die natuurlijk, biologisch, koudgeperst, parabenenvrij, sulfaatvrij en toxinevrij zijn voor elk zelfgemaakt product.

Meer info: http://www.mizunatura.com