Nieuws

Juni 2015 WILBERT CREMER – deelnemer van de maand

JUNI wilbert met logoWilbert Cremer
Deelnemer van de maand Juni 2015

Geboortedatum:                     Woonplaats:
01-06-1975                                     Roermond

In het dagelijks leven:
Fiscaal jurist (eigen bedrijf: qi-advies)

Hoe & wanneer kwam je bij PURA terecht? En hoeveel lessen volg je?
Ongeveer een jaar geleden zat ik bij de huisarts voor een hernia. En hij gaf me twee opties: opereren, met een garantie van niks. Of ermee leren leven en een manier vinden om de pijn te bestrijden. Ik koos voor dat laatste en probeerde BodyBalance uit bij het sportcentrum waar ik een abonnement had. Dat beviel zo goed dat ik meer wilde. Iets krachtigers, wat intensiever. Toen kreeg ik van iemand het advies om eens poweryoga te doen. En zo kwam ik uit bij PURA. Sindsdien volg ik de poweryoga lessen op maandag.

Wat vind je van de Poweryoga?
Eerste les? Pff, zwaar! Maar wel echt precies wat ik zocht. Ik merk echt verschil in m’n core, mijn rug. Ik kan wel zeggen dat het een klein wondertje is, want ik heb geen last meer van mijn rug. Ik merk het ook meteen als ik een of twee weken niet kan gaan. Dan begint het weer te zeuren. Ik vind het eigenlijk wel tijd voor een extra uur poweryoga op het rooster, kan dat? ;-)

Wat doen de lessen nog meer voor je?
Ik kom uit m’n hoofd en in mijn lichaam. Een uur lang staat alles stil. Geen stress, geen zorgen. Waar ik mee bezig ben in m’n hoofd is er even niet. Soms heb ik voor een les moeite om me op te pakken. Zeker als ik even niet lekker in m’n vel zit denk ik Blehh, stik toch allemaal. En dan ga ik toch en dat geeft altijd voldoening. Een uur mediteren in beweging. Ik weet wat mediteren voor je kan doen, en zeker het bewustzijn van je ademhaling. Ik kan dan beter loslaten, dat voel ik als er tijdens de les ook gewezen wordt op ademhaling. Je adem is essentieel. Of het nou voor een balanshouding is die je even vasthoudt of om spanning uit je lichaam los te laten. Het biedt stabiliteit, het geeft me ontspanning.

Wat vind je van de fotohouding Trikonasana?
Het is een goed voorbeeld van een houding waarbij ik het merk hoeveel extra ruimte je krijgt als je je adem goed gebruikt. En… leuk idee die stropdas, maar ik heb er al vier jaar geen meer om gehad! Dat is de ruimte de je jezelf kunt geven als je je eigen bedrijf hebt!

Wil je nog iets kwijt?
Het zou heel tof zijn als jullie een les aan gaan bieden speciaal voor mannen. Want eerlijk is eerlijk, sommige houdingen zijn nu eenmaal erg uhh… vrouwelijk. En ik weet het, dat is natuurlijk vooral een kwestie van ego. Maar ik ken zo 4, 5 mannen die dan wél een keer met me mee zullen gaan.

 

Lees ook de verhalen van de vorige deelnemers van de maand!

Op de laatste vrijdag van de maand komt de volgende deelnemer van de maand online. Wil je ook een keer meedoen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.