17 manieren om je yogamat te gebruiken (en niet te gebruiken) die je oefening niet bevat“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Natuurlijk ben je waarschijnlijk ergens in Savasana gaan snurken, maar de kans is groot dat je de hele nacht op je yogamat wilt slapen. Helaas gebeurde dat met sommige Air Canada-passagiers nadat hun vlucht vanaf Toronto Pearson Airport vorige week werd geannuleerd. Volgens CBC deelde de luchtvaartmaatschappij yogamatten uit in plaats van pluche hotelkamers (of op zijn minst een luchtbed) te verstrekken. Ja, standaard, alledaagse plakmatten van 6 millimeter.

Afgezien van de voor de hand liggende vraag (Waar heeft de luchtvaartmaatschappij ineens zoveel yogamatten gevonden?!), we merkten dat we nadachten over andere toepassingen voor een yogamat. DM’s naar YJ-bijdragers, stafleden en vrienden volgden, evenals de volgende lijst met nogal creatieve, soms praktische, vaak ketterse en (we denken) grappige opties voor het gebruik van je yogamat – natuurlijk buiten je gebruikelijke praktijk. Dit zijn degenen die we gepast vonden om te delen:

 1. Houd alles netjes onder de kattenbak van je kat.
 2. Hang een mat achter je bureau als green screen zodat je tijdens Zoom calls eruitziet alsof je op het strand van Bali bent.
 3. Gooi je matten naar beneden tijdens je volgende barbecue in de achtertuin om de gasten te beschermen tegen de minuscule scherven van gebroken glas die zijn overgebleven uit de tijd dat je lichtslingers probeerde op te hangen.
 4. Rol jezelf op in een mat in plaats van honderden te beschieten voor een verzwaarde deken.
 5. Plop het voor het bad om druppels op te vangen wanneer pelsbaby’s (of echte baby’s) uit het bad worden gehaald.
 6. Leg je opgerolde mat op zijn kant om een ‚Äč‚Äčtochtige deur of raam te blokkeren of zet hem half open.
 7. Maak het beton een beetje comfortabeler als je ’s nachts in de rij staat, zit of ligt om concertkaartjes te kopen.
 8. Gooi het op de grond onder je wanneer jij en je persoon bezwijken voor spontane verliefdheid. (Geen kleedbrandwonden.)
 9. Gebruik het als een rood tapijt (of welke kleur dan ook) om je partner thuis te verwelkomen na het werk. Werkt ook voor een peuter die graag als royalty wordt behandeld.
 10. Demp en isoleer je slaapzak van de koude, harde grond. (Dit betekent ook dat je geen excuses hebt om geen yoga te beoefenen tijdens je kampeertrip.)
 11. Ga helemaal Jackson Pollock en gebruik je mat als canvas. (Het is letterlijk de blanco pagina voor je.)
 12. Gebruik een opgerolde mat als drinkkoozie. Steek een koude fles in de opening aan het einde van een opgerolde mat. Koffietafels zijn sowieso overschat.
 13. Gooi je gewone strandlaken weg en gebruik in plaats daarvan je mat.
 14. Doe wat rechtopstaande rijen of bicep-krullen met een strak opgerolde mat. #productiviteit
 15. Gooi een mat op je badkamervloer, zodat wanneer de verlammende angst veroorzaakt door het nachtelijke nieuws toeslaat, je de foetushouding kunt aannemen en de hele nacht kunt mompelen over westerse bosbranden, poolijskappen en het Kardashian-effect zonder je partner te storen.
 16. Of, als slapen geen probleem is, knuffel je yogamat, in plaats van een lichaamskussen, terwijl je ’s nachts wegdrijft.
 17. Bereik verlichting.

Maar serieus, als je een reserve yogamat hebt die in goede staat is en je bent wanhopig om het te recyclen, informeer dan bij een plaatselijke school, opvangcentrum voor huiselijk geweld of dierenreddingsgroep om te weten te komen of ze yogamatten als donatie accepteren. Zo niet, geef het dan af bij een plaatselijke tweedehandswinkel zodat iemand anders naar hun praktijk kan komen.

Dank aan Tamika Caston-Miller, Jenny Aurthur, Jenny Latreille, Erin Skarda, Claire O’Brien, MacDuff Perkins en Jenny Clise voor het meedenken over dit stuk.

Recent Posts