10 dingen die we willen dat de New Yorker (en iedereen) begrijpt over yoga“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Krijg volledige toegang tot Outside Learn, onze online onderwijshub met diepgaande yoga-, fitness- en voedingscursussen, wanneer u >”,”name”:”in-content-cta”,”type”:”link”}}” >meld je aan voor Buiten+.

Je kunt de IG “challenge”-trend onmogelijk hebben gemist. Als je op sociale media zit, heb je waarschijnlijk die virale berichten gezien die je aanmoedigen om 30 dagen lang aan een activiteit deel te nemen. Yoga is niet ontsnapt. Ja, we hebben het over yoga-uitdagingen, zoals opgemerkt – en gehekeld – in een artikel van De New Yorker eind vorige week.

Geschreven met de kenmerkende droge humor en niet-onderdrukte sarcasme waar de publicatie bekend om staat, steekt het essay de draak met de neiging van yoga-uitdagers om te bezwijken voor afleiding of gebrek aan enthousiasme en dagen (of weken) achter elkaar te verdwijnen. Het legt ook de merkwaardige en stereotiepe manier vast die wij yogaleraren soms hebben om alles tegelijk te inspireren, te schande te maken en te bevestigen.

Maar wat veel beoefenaars, samen met de getalenteerde medewerkers van? De New Yorker— het moeilijk te begrijpen is dat het feit dat je geen studioles bijwoont, aan je handstand werkt of een YouTube-reeks ophaalt, niet betekent dat je geen yoga beoefent.

Yoga gaat over zoveel meer dan de fysieke beoefening. Maar alle verschillende manieren waarop u ermee omgaat, zijn misschien niet meteen duidelijk. Gelukkig heeft de auteur je er per ongeluk op gewezen.

Hier is een overzicht van alle manieren waarop je yoga beoefent, mogelijk zonder het te weten, zoals beschreven in het artikel. (En we konden het niet helpen, maar wijzen op een paar veelvoorkomende misvattingen over de praktijk.)

1. De echte uitdaging in yoga is weten waarom je het doet

“Hallo! En welkom terug bij deze dertig dagen durende yoga-uitdaging,’ begint het essay. “Het is zo geweldig om je te zien! Ik ben opgewonden om onze ongelooflijke reis samen voort te zetten.”

We interpreteren het woord “uitdaging” hier in de breedste zin van het woord. Veel uitdagingen dwingen je om iets te doen wat je waarschijnlijk niet alleen zou doen – wat betekent dat je misschien geen manier hebt gevonden om het alleen te willen doen. Voordat je aan een uitdaging begint, moet je misschien wat tijd nemen om erachter te komen waarom je dit wilt doen – of denkt dat je dit moet doen – in de eerste plaats. Wat is je doel? Nog belangrijker, waarom is het je doel? Neem daar de tijd voor.

2. Zo ziet yoga er niet uit; het is hoe het voelt

“Haal iets comfortabels in en laten we beginnen.”

Waarheid. Het is alsof de auteur degenen onder ons bevestigt die yoga beoefenen met zweet en vervaagde concert-t-shirts of zelfs, bij gelegenheid, een jurk. Het is ook een opluchting om te horen dat iemand anders minder de nadruk legt op hoe iets eruitziet in yoga en zich in plaats daarvan concentreert op hoe het voelt. Dat geldt niet alleen voor wat je aan yoga draagt, maar ook voor je ervaring in de daadwerkelijke houdingen.

3. Je hoeft je niet verplicht te voelen tot #yogaeverydamnday

“Het is elf weken geleden en je hebt acht keer yoga gedaan. Maar geen zorgen! Het belangrijkste is dat je hier vandaag bent.”

Serieus, als je jezelf benadrukt over wat je niet hebt gedaan, wis je alle voordelen die je misschien hebt gekregen van die acht keer dat je naar je yogapraktijk kwam. Maak je geen zorgen over wat je niet hebt gedaan, wees dankbaar dat je het nu doet. En, TBH, je hebt wat yoga gedaan. Ben je ergens gaan liggen? Je hebt zeker geademd. Dat telt.

4. Er is yoga in alledaagse taken

“Op een dag droeg je twee dozen met oude kleren uit de kelder en dacht dat dat in feite telde als drie dagen yoga. Dat doet het niet, en je hebt nog maar acht dagen echte yoga gedaan. Maar het belangrijkste is dat je hier vandaag bent komen opdagen. Ik ben zo blij je te zien.”

Eigenlijk telt het wel. Twee dozen met oude kleren uit de kelder is de praktijk van saucha, wat zich vanuit het Sanskriet vertaalt naar ‘reinheid’. Kijk verder dan de letterlijke betekenis en je zult ontdekken dat in de traditie van yoga reinheid ook van toepassing is op hoe je over jezelf denkt. Als je jezelf goed observeert, zul je merken dat je ook yama’s, niyama’s en andere ledematen of principes van yoga beoefent.

5. Je praktijk kan elke dag anders aanvoelen

“Plant nu je handpalmen en loop terug naar de naar beneden gerichte hond. Je zou dit zachtjes moeten voelen rekken dezelfde spieren die we al vele malen hebben getraind.

Het kan anders aanvoelen dan de laatste keer dat je in Down Dog was. Merk het op. Maar oordeel er niet over. Dat is een deel van de praktijk voor iedereen.

“… maar als je om de een of andere reden niet meer kunt oefenen, kun je deze stap gewoon overslaan en ons weer ontmoeten in uttanasana.”

Redelijk.

“Of, als je het gevoel hebt dat je echt een pauze nodig hebt, kun je de uttanasana gewoon overslaan en een tijdje rusten.”

Wij ondersteunen dit.

6. Er is een reden waarom je je oefening overslaat

‘Neem zo lang als je nodig hebt. Als je op dit moment een pauze neemt en een hele chocoladebabka eet, kun je de video uitzetten en me hier ontmoeten als je klaar bent.’

Babka’s zijn heerlijk. En als je het gevoel hebt dat je een hele moet eten, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand waardoor je je zo voelt. Terwijl je zit te snurken, kun je misschien wat tijd nemen om dat uit te zoeken, het gevoel te voelen en daar nieuwsgierig naar te zijn. Wat gebeurt er in je hoofd of je hart dat de babka helpt bij (of afleidt van) je realiteit? Oordeel er niet over. Kijk er naar. (En als je je gestrest voelt over het eten van die babka, zie #3.)

7. De beoefening van yoga is niet alleen voor de “bevoorrechte”

“Je yogamat van negentig dollar en ik zullen hier zijn, wachtend tot je je unieke en ongelooflijke reis opnieuw begint.”

Geeft die dure mat je het gevoel dat je een investering in jezelf hebt gedaan? Alsof u zich meer inzet voor uw welzijn? Zo ja, dan was het een goede aankoop. De mooie mat van $ 5 met de lotusmotieven erop is ook net zo goed als hij je gelukkig maakt en je veilig houdt in je praktijk, en dat is alles wat een mat zou moeten doen.

8. Yoga is er altijd voor jou

“Hallo! Het is zo leuk om je weer te zien. Als je net met ons meedoet op dag negenennegentig van je dertig dagen durende yoga-uitdaging, ben ik zo blij dat je terug bent. Je hebt nog maar acht en een halve sessie achter de rug, en die babka was een vergissing, maar waar het om gaat is dat je de tijd neemt om van jezelf te houden om wie je bent.”

Acht en een half fysieke sessies, maar onthoud dat die dozen ook meetellen. Plus al dat ademen. De babka? Dat is allemaal verleden tijd, maar het was als een knuffel van je grootmoeder, nietwaar? Wanneer je klaar bent om terug te komen, zal yoga er zijn.

9. Yoga vraagt ​​je om zelfbewust te zijn

“Ik heb liever dat je nu niet stopt om Twitter te checken, maar als je even de tijd moet nemen om door je DM’s te scrollen, steun ik je. Zelfs een enkele minuut les komen opdagen is waardevol.”

Ook wij hebben liever dat je niet naar afleiding grijpt terwijl je yoga beoefent. Maar aangezien je altijd yoga in een of andere vorm beoefent, vraag jezelf dan af: waarom wend je je tot sociale media? Wat krijg je van de berichten en likes en de constante afleiding? Check dat bij jezelf. Geen oordeel. Gewoon inchecken.

10. Het draait allemaal om jezelf geven wat je nodig hebt

“Geloof in jezelf. Het belangrijkste is om te doen wat goed voor je voelt, zelfs als doen wat goed voelt een savasana van dertig minuten is, gevolgd door een onderbreking van zesenzestig dagen.”

Als je jezelf een half uur Savasana gunt, schat, dan ben je #goals. Maar het belangrijkste om te onthouden over yoga is dat het niet alleen is wat je doet (of niet doet) op die mat. Dat stelt je eenvoudig in staat om je bewust te zijn van hoe je uitdagingen in je leven benadert (of vermijdt). Yoga gaat over hoe je je leven leidt, met anderen omgaat en liefde en acceptatie voor jezelf vindt zodra je dit besef hebt.

Recent Posts