10 dagboekaanwijzingen om u te helpen het leven te creëren dat u wilt“], “filter”: { “nextExceptions”: “img, blockquote, div”, “nextContainsExceptions”: “img, blockquote”} }”>

Journalistiek is voor mij heilig. Ik merk dat schrijven me zowel bevrijdt als me stevig verantwoordelijk houdt voor mezelf. Net zoals wanneer ik yoga geef of beoefen, ben ik volledig aanwezig terwijl ik in wezen mijn hersenen leegmaak op papier. Ik kom in een flow-staat zonder echte bestemming in gedachten.

Als ik klaar ben, bevatten de woorden op de pagina waarheden die ik gewoon niet kan vermijden. Soms word ik gedwongen te blijven zitten met het ongemak van mijn gedachten. Andere keren geniet ik van alles wat ik in mijn leven heb kunnen creëren en bedank ik voor de schoonheid van dit alles.

Wat er ook opkomt, wat ik het meest waardeer en vereer aan het bijhouden van een dagboek, is het vermogen om me te helpen getuige te zijn van mezelf in elke levensfase. Of ik nu elke dag of een keer per week een dagboek bijhoud – ik doe het alleen als ik erom wordt gevraagd – ik ben voortdurend in ontwikkeling. En mijn schrijven legt mijn groei vast.

Zie ook: 6 door de wetenschap ondersteunde manieren waarop een dagboek je gezond (en gelukkig) houdt

Vooral december is mijn maand voor pauze en introspectie. Ik geniet van de tijd die ik besteed aan het nadenken over het voorgaande jaar en het zaaien van zaden voor wat ik hoop dat zal bloeien in het nieuwe jaar. December wordt vaak overspoeld met werkgebeurtenissen en deadlines. Dit kan een gevoel van urgentie geven om professionele doelen te bereiken ten koste van persoonlijke pauze. Desalniettemin heb ik uit het verleden geleerd dat alleen tijd om te schrijven voor mij essentieel is, vooral tijdens de vakantie. Dus ik heb wat tijd gereserveerd, licht a kaarsmaak wat thee en duik in mijn dagboek en het niet zo verre verleden.

De volgende zijn vragen die ik gebruik om mijn reflecties tegen het einde van een jaar te leiden. Hoewel het de bedoeling is dat deze vragen achtereenvolgens worden beantwoord, is de keuze aan u hoe u ze wilt benaderen. Ik nodig je gewoon uit om wat tijd te nemen om naar binnen te duiken.

10 eindejaarsjournaalprompts

  1. Beschrijf in detail waar je fysiek bent, op dit moment, in tijd en ruimte. Hoe voelt het om hier te zijn?
  2. Hoe voel je je in het huidige moment? Benoem vrijmoedig alle emoties die opkomen, wat ze ook zijn, en overweeg waarom ze voor jou opkomen.
  3. Terugdenken. Kunt u dit jaar voor u persoonlijk de pieken en dalen van elke maand identificeren? Als je terugkijkt op het jaar als geheel, welke gevoelens komen er dan bij je op?
  4. Van de gevoelens die opkomen, welke wil je achterlaten?
  5. Van de gevoelens die opkomen, welke wil je uitnodigen om je te volgen in het volgende jaar?
  6. Noem vijf momenten in het afgelopen jaar waarop je een gevoel ervoer waar je in het nieuwe jaar meer van wilt cultiveren.
  7. Waardoor konden die momenten voelen zoals ze deden? Waren het de personen om je heen, het bereiken of bereiken van een of ander doel, of iets ontastbaars?
  8. Welke gevoelens kun je belichamen of ruimte voor creëren waardoor er het komende jaar meer van dergelijke momenten mogelijk zijn?
  9. Wat wil je in het nieuwe jaar in je leven roepen – persoonlijk, professioneel en anderszins? Zie dit als een ruimte om algemeenheden of bijzonderheden op te sommen.
  10. Denk na over waar je bent in het traject van het oproepen van je verlangens in je leven. Overweeg wat er eventueel in jou moet veranderen om dit verlangen mogelijk te maken. Als je wilt, identificeer dan een tastbare stap die je in het nieuwe jaar kunt zetten om je verlangen dichter bij je te brengen, en zet je ervoor in.

Ik geniet ervan mijn reflecties te bezegelen door 10 dankbetuigingen op te sommen. Wanneer ik kan, deel ik mijn dank met degenen voor wie ik dankbaar ben. Nadat u deze dagboeksessie hebt voltooid, stelt u een herinnering voor uzelf in om uw reflectie over een jaar te herzien, zo niet eerder. Herhaal dit schrijfritueel minstens één keer per jaar.

Zie ook: Ik kan geen dagboek schrijven, dus probeerde ik deze nieuwe alternatieve methode. Het werkte echt


Over onze bijdrager

Milan Sundaresan is een 200 RYT yoga-instructeur die momenteel lesgeeft op Yoga Beach in San Francisco, Charlie’s Acres Farm Animal Sanctuary in Sonoma, evenals op internationale yoga-retraites. Hoewel hij niet op een yogamat of buiten is, oefent Milan als immigratie- en mensenrechtenadvocaat en pleit hij voor migranten die een immigratiestatus zoeken in de Verenigde Staten. Volg haar op Instagram @milanyoga.Recent Posts